Avto
31 ogledov

Opel vivaro surf koncept za deskarje

Opel vivaro surf koncept
1/9
Opel
Pri Oplu so pripravili koncept kombija, ki temelji na modelu vivaro, in je namenjen ljudem s sodobnim življenjskim slogom.

Po tem, ko je pred enim letom nova generacija srednje velikega lahkega gospodarskega vozila zapeljala med kupce, bo sedaj na ogled postavljeno študijsko vozilo opel vivaro surf.

Odvisno od razporeditve sedežev je namenjena prevozu petih ali šestih oseb, z vso pripadajočo opremo za športno udejstvovanje. Koncept izhaja in prostorne različice dvojne kabine crewcab, oziroma različice z dvema vrstama sedežev. Posebnost te izvedbe je ločen prostor za tovor velikosti 3,2 kubičnega metra, oziroma štiri kubične metre pri različici z dolgo medosno razdaljo. Zato je primeren za prevoz mokre in umazane opreme z izletov na obali, ali hribih, ob sočasnem zagotavljanju udobja potnikov.

Opel vivaro surf koncept | Avtor: Opel Opel
Športno eleganco mu poudarjajo prilagojena platišča iz lahke litine znamke Irmscher. V potovalni in tovorni prostor se lahko vstopa prostoročno s sistemom keyless open. V tovorni prostor kombija dolžine petih metrov in skupne največje dovoljene mase 2,9 tone, je prostora za najrazličnejšo opremo deskarjev na snegu, jadralcev na deski ali kolesarjev.

Na pod tovornega prostora so nameščena vodila in celotna širina prostora pod zadnjimi sedeži je izrabljena za skrinjo, v katero je mogoče namestiti manjše predmete. Posebno izvedbo notranjosti so zasnovali in izdelali pri specializiranem podjetju Snoeks Automotive. Označuje jo modra osvetlitev bokov in stropne obloge. Ti, ki se ne morejo odločiti, ali naj odidejo jadrati na deski ali kolesariti, se lahko na pot odpravijo z opremo za oboje. Koncept ima namreč posebne nosilce za jadralne deske na strehi.

IntelliLink, park assist in ogrevani sedeži

Paket opreme vključuje mehko črno usnje in kontrastne srebrne šive na bočnih oblogah, armaturni plošči in na prestavni ročici. Za tepihe je uporabljen velur, s čemer je notranjost udobnejša in tišja, saj obloge iz velurja dušijo hrup. Nova je samodejna klimatska naprava, opremljen je tudi z dodatnim sistemom ogrevanja.

Za dnevne luči so uporabljene energetsko varčne led diode. Električno nastavljiva zunanja vzvratna ogledala, sta tako kot voznikov in sopotnikov sedež spredaj, ogrevana. Sistem park assist s kamero zadaj zagotavlja pomoč pri izogibanju manjših poškodb ob manevriranju v omejenem prostoru. Sistem navi 50 IntelliLink omogoča dostop do prometnih informacij. Informacijsko zabavni sistem je opremljen s TMC (Traffic Message Channel), modulom za prostoročno upravljanje, sistemom avdio pretočnih vsebin, preko povezave Bluetooth in podatkovno bazo evropskih zemljevidov. Sistem se upravlja na dotik preko sedempalčnega zaslona. Do internetnih radio postaj, zvočnih knjig, Facebooka, Twitterja in še marsičesa je mogoče dostopati s pomočjo aplikacije aha® app. Opremljen je tudi z Wi-Fi dostopno točko za zagotovitev stabilnih in hitrih povezav.

Zračno vzmetenje

Opel vivaro surf koncept | Avtor: Opel Opel
Med sodobne tehnološke rešitve sodi motor CDTI biturbo največje moči 103 kW/140 KM, z največjim navorom 340 Nm. Z njim doseže največjo hitrosti 180 km/h. Različica ecoFLEX s sistemom Start/Stop porabi 6,1 litra goriva na 100 kilometrov vožnje, kar predstavlja ekvivalent 160 g CO2 na kilometer vožnje (preliminarni podatki). Za doseganje višje ravni udobja je dodana posebna izvedba vzmetenja. Zračno vzmetenje zadnjih koles namreč zmore prestreči in izničiti vse udarce in nihanja cestnih neravnin. Ob tem zmanjšuje višino vozila za sedem centimetrov na 1,9 metra. Tako lahko zapelje tudi v večnadstropne javne garaže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.