Slovenija
50 ogledov

Opozorila tudi pred debelejšo točo

Napoved neviht neurje.si
Arso je za danes popoldne izdal opozorilo, opozarja tudi portal neurje.si. Možna so krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Ob tem so možni hitri porasti hudourniških vodotokov.

"Popoldne se bodo krajevne padavine z nevihtami postopno razširile nad vso Slovenijo in se nadaljevale v noč na četrtek. Pihal bo jugozahodni veter, proti večeru pa se bo veter na severovzhodu države že obračal v severnik," napovedujejo meteorologi na Arsu, ki dodajajo, da bodo danes temperature v severnih krajih od 22 do 26, drugod od 27 do 31 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Proti večeru se bo na zahodu delno razjasnilo. Ohladilo se bo. Jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 18, dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Opozorila; neurja, toča, močan veter

Predvsem danes popoldne, zvečer in v noči na četrtek so možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Ob tem so možni hitri porasti hudourniških vodotokov, opozarjajo na Arsu.

Na portalu neurje.si dodajajo, da so po pregledu izračunov meteoroloških modelov izdali rdeče opozorilo oz. “LEVEL 2″. Ponekod lahko nastanejo močna krajevna neurja z debelejšo točo, močnimi sunki vetra (nevihtni piš), močnimi nalivi ter številnimi udari strel.
"Možni so močni sunki vetra, ki lahko na izpostavljenih mestih odkrivajo strehe, raznašajo manjše nepritrjene predmete ter lomijo veje in šibka drevesa," še dodajajo na omenjenem portalu.

Konec tedna mirnejši

V petek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo ponekod nastale krajevne plohe. Pihal bo severovzhodnik. V soboto bo na vzhodu nekaj več oblačnosti, drugod bo prevladovalo sončno vreme.

Za vikend bo prevladovalo sončno in postopno spet toplejše vreme. Možnost popoldanskih padavin bo majhna, nekoliko se bo povečala v drugi polovici prihodnjega tedna.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • TOLAR 16:26 13.julij 2016.

    Pri nas je rasfuk

  • Bajec Taks 15:40 13.julij 2016.

    A so tablete popustile?

  • Mercy Goody 14:35 13.julij 2016.

    Dober dan vsem sem Esther Moore Z imenom uri iz Združenih držav Amerike, hočem, da hvala in veliko zahvalo za DANIEL STENE posojila podjetju mi ponudili posojila za nakup hišo z nizko obrestno mero. Rad bi, zahvaljujoč njemu mi dali ...prikaži več posojila. Moji prijatelji tam zunaj, ki potrebuje posojilo za različne namene i svetujemo, da se obrnete DANIEL STENE posojila podjetju za posojilo, namesto da pade v roke goljufi on-line. Sem srečen danes, ker DANIEL STENE posojila podjetju. Torej, če želite, da jih kontaktirate za posojilo, jih kontaktirajte na: danielwallsloancompany@gmail.com ali celice: +1 510-878-3345