Avto
10 ogledov

Osveženi RCZ za 26.990 evrov

Peugeot RCZ
1/9
Gregor Prebil
Na slovenske ceste je po skoraj štirih letih od prve predstavitve zapeljal osveženi Peugeotov športni kupe RCZ, ki je dobil nov nos ter več serijske in doplačljive opreme.

Kozmetična prenova se je z oblikovnega vidika zaustavila pri podobi sprednjega dela. Nov nos zaznamuje na novo oblikovana maska z novim Peugeotovim logotipom. Nekoliko drugačna so prednji odbijač in svetila z dnevnimi LED-lučmi, nova je linija litih platišč.

RCZ, trenutno jih je na naših cestah 20, bo vabil petične kupce, ki so jim ponudili bogatejšo serijsko opremo in razširili nabor opcij.

Novi RCZ je zdaj opremljen s serijsko vgrajenim protihrupnim vetrobranskim steklom in s paketom za boljšo vidljivost Pack Visibilité, ki ga sestavljajo samodejni brisalci, samodejno prižiganje žarometov, elektrokromno vzvratno ogledalo, spremljevalna osvetlitev in osvetlitev pri približevanju ob odklepanju.

V Sloveniji je na voljo s tremi različnimi motorji – bencinskima 1,6-litrskim motorjem THP 155 in THP VTI 120 ter dizelskim dvolitrski motor jem160 FAP. Moč motorjev sega od 115 do 147 kilovatov.

Na ceniku se cene pričnejo pri 27.550 evrih, vendar so, kot je to pri Peugeotu v navadi, sestavili posebno akcijsko ponudbo za 1,6-litrski THP bencinski motor, za katerega predvidevajo, da bo šel najbolje v prodajo in za katerega je treba odšteti 26.990 evrov. To je ob vsej dodatni opremi več kot 5 tisočakov manj, kot po ceniku. Kupci, ki se odločijo za Peugeotovo financiranje so deležni še dodatnega popusta v višini 1.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.