Avto
37 ogledov

Osveženi X6 na cestah spomladi

Prenovljeni BMW X6
1/16
BMW
BMW je svojemu Sports Activity Coupé zategnil gubice, prinaša pa še več naprednih tehnologij. Prenovljeni bavarec bo na prodaj že spomladi.

Spremembe so na zunaj malenkostne. Luči za meglo so zdaj umeščene v mat obrobe v zgornjem delu zunanjih odprtin za vstop zraka. Višja in obenem bolj bočna lega poudarja širino vozila. Zaradi vpadljivega tridimenzionalnega dizajna okvirja in na novo oblikovanih prečk z nagnjenostjo proti spodnjemu delu je rešetka hladilnika v obliki ledvičk BMW opaznejša. Rob prečk rešetke hladilnika je uravnan s spodnjo črto enote sprednjih žarometov, kar ustvarja dodatno horizontalno linijo, ki prav tako poudarja široke koloteke.

Opaznejši
Poleg dvojnih ksenonskih žarometov je na voljo tudi s prilagodljivim snopom žarometov z LED-tehniko in so del osnovne opreme. Zadnje luči so zdaj v obliki dveh LED-svetlobnih elementov, kar ustvarja značilen nočni dizajn s harmonično sijočo svetlobo.

Prenovljeni BMW X6 | Avtor: BMW BMW
Novinec prinaša nove barve karoserije in oblazinjenja. BMW X6 xDrive 50i z bencinskim osemvaljnikom je opremljen z novimi 19-palčnimi lahkimi aluminijastimi platišči double spoke v dvobarvni izvedbi. Dodaten izbor lahkih platišč je dopolnjen z 20-palčno različico Y-spoke prav tako v dvobarvni izvedbi.

Zmogljivi motorji
V8-motor v različici xDrive50i razvije 300 kW/407 KM, medtem ko zagotavlja vrstni bencinski šestvaljnik v xDrive35i z 225 kW/306 KM. Vrstni dizelski šestvaljnik v modelih xDrive40d in xDrive30d mobilizira 225 kW/306 KM oziroma 180 kW/245 KM. Oba motorja odlikuje učinkovitost: 7,5 litra na 100 km za xDrive40d in 7,4 litra na 100 km za xDrive30d.

Za nadaljnje zmanjševanje dušikovih oksidov (NOx) v izpušnih plinih je lahko xDrive30d dodatno opremljen s tehnologijo BMW BluePerformance (od spomladi 2012). Poleg osnovnih komponent filtra za trde delce, ki ostajajo pri zgorevanju dizelskega goriva in oksidacijskega katalizatorja, se uporabljata tudi sistem AdBlue z vbrizgavanjem raztopine uree (sečnina) in zbiralni katalizator NOX, ki razgrajuje žveplov dioksid in dušikove okside. Vse to pomeni, da vozilo že izpolnjuje zahteve emisijskega razreda EU6, ki bo začel veljati leta 2014.

Prenovljeni BMW X6 | Avtor: BMW BMW
Dodatna modelna različica, ki temelji na novem X6, je prav tako pripravljena za vstop na trg. BMW X6 M50d s paketom BMW M Performance bo opremljen z novo razvitim vrstnim dizelskim šestvaljnikom z močjo 280 kW/381 KM. Trojno turbinsko polnjenje omogoča vrstnemu dizelskemu šestvaljniku visoko potisno silo, ki je na voljo kmalu po zagonu in se linearno stopnjuje do območja visoke vrtilne frekvence motorja. Njegov največji navor znaša 740 Nm. S pospeškom od 0 do 100 km/h v 5,3 sekunde prekaša celo osemvaljne modele, medtem ko znaša njegova povprečna poraba glede na testni cikel EU 7,7 litra na sto kilometrov. BMW M GmbH (specialisti za visokozmogljive športne avtomobile): ponuja X6M z vgrajenim V8 in razvojem 408 kW/555 KM, ki je bil prav tako deležen izboljšav na področju dizajna in opreme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.