Avto
28 ogledov

Pajkova mreža za pobegle voznike

Policija Youtube
Ameriško ministrstvo za notranje zadeve je financiralo izdelavo "pajkove mreže", s katero bodo policisti na cesti varno ustavili voznike, ki bodo bežali pred njimi. Delovanje "pajkove mreže" si lahko ogledate v videu spodaj.

Sistem za zaustavitev vozila deluje tako, da se, ko pobegli voznik zapelje čez napravo, sproži mreža, ki se ovije okoli prednjih koles vozila in ga zaustavi.

Tehnologijo, ki so jo poimenovali pit-ballistic undercarriage lanyard (Pit-BUL) so začeli razvijati že leta 2010, zdaj pa je bila predstavljena zadnja različica. Mreža je skrita v oviri, ki se jo položi na cesto. Pritrjena je na špice, ki so prav tako skrite v oviri. Mrežo na daljavo aktivira policist s pritiskom na stikalo. Skupaj se lahko sestavi več ovir, razvijalci pa trdijo, da lahko z napravo v mrežo ujamejo kolesa vseh vrst vozil, tudi v ZDA priljubljene poltovornjake in velika SUV-vozila.

Policisti, ki so mrežo preizkusili v praksi, pravijo, da se lahko s tem izognejo nevarnim in hitrim lovom za pobeglimi vozniki in jih ustavijo na varen način.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.