Avto
7 ogledov

Papež bo užival z ducatijema

Papež je prejel že mnogo daril, a motorjev še ne. (Foto: Ducati) Žurnal24 main
Benedikt XVI. se bo odslej vozil z Ducatijevimi motocikli. Sicer ne dobesedno, bodo pa to počeli njegovi varnostniki.

Duacti je vatikanski žandemariji podaril dva modela multistrada. Slovesnost je potekala tik pred papeževim obiskom Velike Britanije, na vrtu njegove poletne rezidence grade Castelgandolfo.

Predstavniki italijanskega proizvajalca so bili ob predaji darila razumljivo zelo ponosni, saj bo Vatikan poslej sploh prvič uporabljal motorje pri varovanju in spremljanju svetega očeta.

Oba motocikla sta obarvana v vatikansko rumeno-belo barvo, dodana pa je vsa potrebna svetlobna in komunikacijska tehnika. Pri Ducatiju poudarjajo, da je multistrada model, v katerem so hkrati združeni štirje motocikli. Odvisno od želja in pritiska gumb se lahko motor iz športnika prelevi v potovalnika za dolge proge, po drugi strani pa elektronika lahko prilagodi motor za vožnjo po mestih ali klasično enduro preganjanje po brezpotjih. Poganja ga štirivaljni tekočinsko hlajeni agregat s 110 kW moči in 118 Nm navora. Za ustavljanje spredaj skrbijo Brembove zavore s 320-milimetrskimi zavornimi rotorji in serijskim ABS. Zadnje zavore imajo premer 245 mm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.