Avto
3315 ogledov

Pet najbolj nevarnih pesmi za poslušanje v avtu

Jezen voznik
Ne poslušajte teh pesmi, če želite priti srečno na cilj.

Med tem, kaj poslušate in kako varno vozite, obstaja povezava. Raziskava o glasbi na poti, ki jo je izdelala družba Moneybarn, je dala nekaj zanimivih rezultatov. Strokovnjaki se bolj ali manj strinjajo, da ima pesem z več kot 120 udarci na minuto negativen vpliv na vožnjo. Pri takšni pesmi je namreč precej večja verjetnost, da bo voznik vozil prehitro oziroma bo kako drugače kršil prometne predpise. Poleg hitrega ritma in energije, ki jo daje pesem, na obnašanje voznika oziroma njegove reakcije in utrip srca vpliva tudi glasnost.

Pri britanskem podjetju Moneybarn, ki je specializirano za financiranje avtomobilov, so se osredinili na 96 najbolj popularnih pesmi na tržnici Spotify.

Kot najbolj nevarno so označili pesem skupine Green Day American Idiot. Še štiri zelo nevarne pa so Party in the USA (Miley Cyrus), Mr. Brightside (The Killers), Don't Let Me Down (The Chainsmokers) in Born to Run (Bruce Springsteen).

Samo 30 odstotkov najbolj popularnih pesmi na Spotifyju pa se uvršča med "varne" pesmi z manj kot 120 udarci na minuto. Med najbolj varnimi za vožnjo v avtomobilu so Stairway to Heaven (Led Zeppelin), Under the Bridge (Red Hot Chili Peppers), God's Plan (Drake), Africa (Toto) in Location (Khalid).

Se strinjate?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2