Avto
8 ogledov

Pet razlogov, zakaj potovati z ženskami

Ženske se znamo na poti bolje zabavati kot moški. Žurnal24 main
Poletje in vročina sta v polnem zamahu. Čas morskih užitkov, čas dolgih poletnih večerov, čas uživanja in počitka in predvsem čas, da vzamemo pot pod noge. S prijateljicami, seveda!

Poletje je pravi čas, da se odpravimo na izlet z avtom. Ne govorim o izletu, ko greste na nedeljsko kosilo k mami ali na razstavo gladijol v arboretum. Govorim o pravem izletu z avtom, s pravo mero cestnega utripa, oziroma o road tripu (cestnem izletu) – izraz, ki se je kot angleška inačica zelo dobro prijel tudi med nami.

 

Kolumnistka

izraža lastno mnenje, ne mnenja uredništva.

Pravi road trip je tisti, pri katerem skoraj nikoli ne poznamo časa potovanja in končne destinacije. Ravno v tem je čar. Da se podamo v neznano, napolnjeni z adrenalinom s polnimi pljuči vdihnemo zrak ceste in zajamemo avanturo z veliko žlico. Razgrnemo zemljevid in določimo destinacijo z vrtečim nožem ali miže s prstom. Kamor nas cesta ponese. Važna je le dobra družba in zabava. Dobra zabava. In kdo bi lahko bil boljša družba od vaših zarotnic, zaupnic, sokrivk najhujših zločinov? Le kdo je boljši od vaših najboljših prijateljic?

Da, obstaja mnogo razlogov, zakaj smo ženske boljša družba na poti, zakaj se med potovanjem bolje zabavamo in zakaj nam potovanje ostane v prijetnem spominu oziroma se ga, za razliko od moških, dejansko tudi spomnimo. A navedimo jih le nekaj:


1. Takšne podobe se nam ne morejo zgoditi. Če pa že, potem so definitivno videti mnogo bolj privlačno kot tiste z moške strani.

 


2. Ženske vprašamo za pot. Zakaj? Ne, ker bi bile neumne in nezmožne orientiranja, ampak zato, ker se nam vsaka minuta našega dopusta zdi predragocena, da bi jo tratile za nekaj tako bedastega, kot je vožnja v krogu. Desetič! © iStockphoto

 


3. Če se nam na cesti pokvari avto, ne bomo dolgo čakale na pomoč. Roko na srce – priznajte, da bi tudi vi izkoristili svoje čare v takih trenutkih. Ko bi jih le imeli! © iStockphoto

 


4. S potovanja bomo prinesle takšne fotografije, da bomo nanje ponosne in se bomo lahko ob pogledu nanje vedno spomnile prijetnih trenutkov. To pomeni, da ne bomo slikale dlačic v nosu, piramide iz pločevink piva na svoji prijateljici ali raztrganih japonk na nogah. Ne, ker tega sicer ne bi počele, ampak zato, ker to lahko počnemo tudi doma.

 


5. Na pot gremo kljub spontanosti pripravljene. To pomeni obilico kvalitetne glasbe, prigrizkov, raznih kozmetičnih pripomočkov (laki za nohte in tako dalje), baterij za fotoaparate, udobnih blazin in odej ter seveda dobre volje. Pri tem ne sme manjkati kultna pesem pevke Cindy Lauper – Girls just wanna have fun. © iStockphoto

 
 

 

Glavno vodilo road tripa je torej zabava, zabava in še enkrat zabava!

In ne pozabite, spontanosti navkljub pripravite avto na dolgo pot. Preverite olje, tlak v gumah, tekočino v avtomobilu, brisalce, avtomobilske luči in poskrbite za polni tank.

To ne bo vzelo čara spontanosti, to je enostavno pametno, saj vam bodo taka majhna opravila olajšala marsikatero težavo. Se vidimo na cesti!




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.