Avto
45 ogledov

Peugeot 2008 za mestno džunglo

Peugeot 2008
1/4
Peugeot
Trenutno se zdijo ena najbolj obetavnih tržnih niš mali mestni crossoverji. Peugeot je že pred časom napovedal lastnega igralca, sedaj pa tudi pokazal uradne fotografije novega modela 2008. Tekmoval bo z modeli, kot so nissan juke, opel mokka ali chevrolet trax.

Gre za prvo vozilo blagovne znamke, ki je bilo že v osnovi zasnovano za več geografskih območij, z njim naj bi iskali tudi kupce, ki doslej še niso vozili levčka, po besedah Francozov pa prisegajo na "gibanje in dinamičnost."

Model opisujejo kot "razkošen in dinamičen", namenjen je kupcem nižjega tržnega razreda. V dolžino meri 4,16 m, imel pa naj bi tako prostornost limuzine kot vzdržljivosti suvov.

Dva dizelska motorja e-HDi in trije bencinski motorji imajo emisije CO2 od 99 g/km dalje, menda pa štirikolesni pogon sploh ni predviden. Prodaja avtomobila bo stekla spomladi leta 2013 po predstavitvi v Ženevi. Proizvodnja bo potekala v neposredni v Franciji, na Kitajskem in v Braziliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.