Avto
55 ogledov

Peugeot 208 se kar ni in ni hotel ustaviti

Peugeot 208 Peugeot
Peugeot 208 z varčnim dizelskim motorjem je drdral kar 2.152 kilometrov daleč, preden mu je osušilo rezervorar. Povprečna poraba je bila impresivna.

Peugeot 208 1,6 blueHDi 100 se je po podatkih francoske meroslovne organizacije UTAC izkazal z rekordnim dosežkom za klasično motorizirane avtomobile, saj je povprečno na 100 kilometrov potreboval le 2,0 litra dizelskega goriva. Pri tem je porabil 43 litrov goriva. 

Pri francoskem proizvajalcu trdijo, da je šlo za povsem serijski avtomobil s petstopenjskim ročnim menjalnikom in brez kakršnihkoli dodelav. Imel pa je standardno nameščene pnevmatike z nizkokotalnim uporom in nov strešni spojler.

Vožnja je trajala 38 ur, vozniki pa so se menjavali na tri do štiri ure. Seveda vožnja ni trajala v realnem prometu, temveč na testni progi v mestu Belchamp.

PSA koncern trdi, da je glede emisij vodilni proizvajalec v Evropi, saj povprečje izpustov pri vseh novih modelih znaša 110,3 g CO2/km. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.