Avto
55 ogledov

Peugeot instinct najavlja novo obdobje mobilnosti

Peugeot instinct koncept.
1/11
Peugeot
Peugeot je pred tednom dni najavil električno različico dostavnika partner tepee, na avtomobilskem salonu v Ženevi pa bo predstavil še en baterijski model, konceptno vozilo instinct.

Peugeot instinct je dinamična kombilimuzina s shooting brake dizajnom, močnim zadkom in velikimi kolesi s petkrakimi lahkimi platišči.

Vzvratna ogledala so nekonvencionalna, saj so namesto ogledal Francozi namestili kamere, ki utegnejo že kmalu nadomestiti ogledala. Vsaj na Japonskem so že prižgali zeleno luč za uvedbo. Zadnja vrata se odpirajo v nasprotni smeri od prednjih. V potovalni kabini je že prepoznaven peugeot i-cockpit, Peugeot pa s konceptom najavlja tudi avtonomne čase vožnje.

Vozilo se prilagaja voznikovemu življenjskemu slogu

Peugeotov koncept temelji na novi, pametni tehnologiji, ki naj bi voznika in vozilo povezala bolj kot kdajkoli do zdaj.

I. o. T. Ecosystem deluje v povezavi s Samsung Artik oblakom in sinhronizira različne uporabnikove naprave. Avto lahko na ta način spozna življenje voznika in njegovim potrebam nastavlja konfiguracije vozila. To pomeni spremembo načina vožnje, ambientalno osvetlitev, zvok, nastavitev sedežev in vmesnika.

Instinct ima tudi to sposobnost, da spremeni svoje ravnanje glede na to, kaj si voznik želi. Na primer, lahko prebere podatke iz pametne ure, potem ko je bil voznik v telovadnici. Glede na podatke vozilo zagotavlja sproščeno in nemoteno vožnjo domov. Navigacijski sistem je lahko usklajen z voznikovim urnikom sestankov.

Konceptno vozilo je zasnovan kot popolnoma avtonomen avtomobil, kar pomeni, da lahko tehnologija prevzame nadzor nad vozilom v vsakem trenutku. Voznik to naredi z i-napravo, ki je poleg 9,7-palčnega sredinskega zaslona in nadomešča tradicionalen volan in pedalke. Sedeži avtomobila so zasnovani tako, da so večino časa v avtonomnem režimu vožnje nameščeni položno, potniki pa lahko v njih počivajo, po potrebi pa so postavljeni v pokončni položaj.

Več detajlov še sledi, mi vam pa za zdaj ponujamo ogleda fotografij in videla. Več pa iz Ženeve, ki jo bo spet obiskala ekipa zurnal24.si.

V videu si oglejte najavo I. o. T. Ecosystema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.