Avto
21659 ogledov

Pisarniške delavce vpoklicali v proizvodnjo

Proizvodnja avtomobilov Profimedias
Zaradi pomanjkanja delovne sile za proizvodnim trakom, so morali mesta v proizvodnji zasesti pisarniški delavci. V sindikatu so ogorčeni.

* - Fotografija je simbolna

Številni pisarniški delavci v Hondini tovarni v Ohiu v ZDA so morali pisarniške stole zamenjati za delo v proizvodnji.

V to jih je prisilila pandemija koronavirusa, saj je delavcev v proizvodnji preprosto zmanjkalo. Obvestilo o prerazporeditvi so dobili kar po E-pošti, zaposlenim pa ga je poslal generalni direktor tovarne. Zaposleni v računovodstvu, pa tudi v prodajnih, razvojnih in raziskovalnih oddelkih, so bili pozvani, da zasedejo položaje ob proizvodni liniji.

Revoz DELO V REVOZU STOJI Avto Revoz: Delavci bodo plačani kljub temu, da proizvodnja stoji

Po poročanju lokalnih medijev je Honda najprej prosila zaposlene v pisarnah, da se prostovoljno prijavijo za delovna mesta v tovarni, kasneje pa je bil vsak od neproizvodnih oddelkov dolžan zagotoviti določeno število zaposlenih, ki jih bodo prerazporedili v proizvodni obrat.

"Ne glede na to, ali želite ali ne, ste lahko razporejeni na nekatera delovna mesta na proizvodni liniji," je dejal neimenovani Hondin uslužbenec iz Ohia.

Proizvodnja Škode v Maldi Boleslav | Avtor: EPA EPA
* - Fotografija je simbolna

Tesla model 3 Avto Kako izgubljajo vrednost električni avtomobili?

Zaradi velikega povpraševanja prilagoditve

Pri Hondi so v elektronskem sporočilu zaposlenim navedli, da obstajajo številni razlogi za pomanjkanje delavcev, tudi zaposlenih, ki so na bolniškem dopustu, saj so okuženi s koronavirusom ali pa so zaradi stika z okuženimi v karanteni.

Proizvodnja volkswagna ID.3 Avto Stekla proizvodnja največjega Volkswagnovega upa prihodnosti

"Zaradi velikega povpraševanja kupcev po naših izdelkih in potrebe po skrbnem upravljanju proizvodnje med pandemijo COVID-19 se srečujemo z začasno težavo pomanjkanja delavcev v tovarni, zato smo za podporo prosili pisarniško osebje, ki v proizvodnji ne dela," so sporočili iz Honde.

Renault Clio RS Line Preobrat Avto Avtomobili so celo bolj varčni kot pove računalnik

Sindikati so proti takemu ravnanju vodilnih v tovarni. "Najprej bi morali najeti delavce, ki so člani sindikata avtomobilske industrije. Če jih ni dovolj, bi morali poiskati tiste tovarniške delavce iz širše okolice, ki so jih zaradi pandemije odpustili iz drugih tovarn," so zapisali v sindikatu in dodali, da pisarniški delavci niso usposobljeni za delo na proizvodnem traku.

Komentarjev 6
  • kapibara1 07:48 04.avgust 2020.

    Pri nas so tudi pozvali petkove kolesarje za obiranje hmelja in pomoč v kmetijstvu.. pa se nobeden ni odzval.. odzivni so bili samo 21. ob bankomatu, za dvig sociale..

  • bogdan76 06:57 04.avgust 2020.

    porko2 ti neveš da živiš pleničko naj ti zamenja mami in tiho bodi take neumnosti ne piši več.

  • cult 06:47 04.avgust 2020.

    Tako se začne... Isto pred leti morali vsi v proizvodnjo. Meni je bilo fajn, sem ostal dlje kot je bilo določeno. Po pol leta smo šli zugrund, 300+ delavcev :(