Avto
16 ogledov

Po dveh letih prodali Haiderjev porsche

Eden najopaznejših avstrijskih politikov Jörg Haider se je za zmeraj poslovil. Žurnal24 main
Po več neuspelih poskusih so v Avstriji prodali porscheja 911 targa pokojnega deželnega glavarja avstrijske Koroške Jörga Haiderja. Avtomobil so pokušali prodati že pred dvema letoma na spletni dražbi, pred približno tremi meseci pa je to tudi končno uspelo.

Imena kupca in cene prodajalec ni želel razkriti, danes poroča časnik Kärtner Tageszeitung. Haider je porscheja vozil med letoma 2002 in 2004, novembra 2009 pa je bil avto naprodaj, a neuspešno.

Haider se je 11. oktobra 2008 v bližini Celovca smrtno ponesrečil s svojim službenim avtomobilom volkswagen phaeton. Takratni deželni glavar je po obisku gostinskega lokala sedel za volan z 1,8 promila alkohola v krvi in oddivjal v smrt.

Komentarjev 2
  • hubertfast 06:53 29.februar 2012.

    Lahko pa, da je novi lastnik, kak njegov dober prijatelj, s katerimi se je srečeval v diskotekah. Zanimivo, da Avstrijci nič ne žalujejo za njim, pa tudi cerkev bi lahko rekla kako dobro na njegov račun.

  • reddevil 17:59 28.februar 2012.

    Mogoče je novi lastnik njegov prijatelj in politični somišljenik, ki zaseda premjejski stolček na drugi strani Karavank?!