Avto
1389 ogledov

Po šestih letih v Sloveniji ponovno avtomobilski salon

Dinamični avtomobilski salon Emil Frey na Vranskem
1/9
Emil Frey
Konec tedna bo mogoče na sedmih poligonih preizkusiti okoli 70 različnih modelov več kot desetih avtomobilskih znamk. Obetajo se tudi popusti.

Več kot šest let je minilo od zadnjega avtomobilskega salona v Sloveniji, ki ga je gostilo Gospodarsko razstavišče v Ljubljani. Avtomobilski uvozniki so zaradi velikih stroškov razstave nad kasnejšim salonom obupali, zdaj pa je Skupina Emil Frey poskrbela, da se avtobilski salon, sami so ga poimenovali dinamični avtomobilski salon, vrača v Slovenijo. Uradno se je za zaposlene v skupini, poslovne partnerje, dobavitelje, serviserje in prodajalce, VIP goste salon odprl v torek, za širšo javnost pa bo brezplačno odprt od 2. do 4. junija 2023, med 9. in 19. uro. Pri Emil Frey, ki pod svojim okriljem v Sloveniji združuje več kot 10 avtomobilskih znamk in znamk lahkih gospodarskih ter tovornih vozil, so dinamični avtomobilski salon z montažnimi objekti postavili v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Dinamični avtomobilski salon Emil Frey na Vranskem | Avtor: Emil Frey Emil Frey

Ob slavnostni otvoritvi je Jožko Tomšič, generalni direktor Skupine Emil Frey za Slovenijo, povedal: "Izjemno sem ponosen, da smo v sodelovanju z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem pripravili edinstven večdnevni dogodek mobilnosti, ki bo obiskovalcem ponudil atraktivna, tehnološka, terenska in električna avtomobilska doživetja. Pokazali bomo slovenske avtomobilske premiere, več kot 70 razstavljenih in testnih vozil, praktične vozniške delavnice, omogočili druženja s strokovnjaki, animacije za otroke in še mnogo več."

Dinamični avtomobilski salon Emil Frey na Vranskem | Avtor: Emil Frey Emil Frey

Ljubitelji vozil bodo lahko na površini 66.000 kvadratnih metrov spoznali in prvič na enem mestu tudi preskusili več kot 70 avtomobilov znamk Alfa Romeo, Abarth, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot. Spoznati pa bo mogoče tudi tovorne velikane, kot je actros L edition 3, paradni konj ponudbe Mercedes-Benz Trucks, legendarnega Unimoga, električni kamion eActros ter FUSO canter, najbolje prodajan lahki tovornjak na svetu.

Dinamični avtomobilski salon Emil Frey na Vranskem | Avtor: Emil Frey Emil Frey

Tomšič je za Žurnal24 dodatno pojasnil, da so se za avtomobilski salon odločili kljub temu, da vložek v razstavo pred šestimi leti na Gospodarskem razstavišču ni prinesel pričakovane večje prodaje vozil, a so se zdaj vseeno znotraj skupine odločili organizirati drugačen - dinamičen avtomobilski salon. "Verjamem, da kupci pred nakupom vozila morajo preizkusili vozilo. Na Vranskem bodo lahko različna vozila temeljito preizkusili, si na ta način olajšali izbiro vozila in ga tudi kupili," pravi Tomšič, ki nam je dejal, da bo mogoče na salonu sklepati tudi pogodbe, pripravili pa so tudi posebne ugodnosti ob nakupu.

Dinamični avtomobilski salon Emil Frey na Vranskem | Avtor: Emil Frey Emil Frey

Prvi Emil Frey Dinamični avtosalon ima slogan in sporočilo – Pridi. Vidi. Vozi. Na 7 modulih vožnje se bodo obiskovalci lahko preizkusili v varni vožnji med ovirami, doživeli električno izkušnjo s povsem električnimi vozili, primerjali dvo- in štiri-kolesni pogon ter se prepričali, če varnostni sistemi tudi v praksi delujejo tako, kot na papirju. Na terenskem poligonu bodo lahko spoznali zmogljivosti 4x4 pogona. Preizkus najsodobnejših varnostnih funkcij bo možen pod nadzorovanimi pogoji na najsodobnejšem poligonu v Sloveniji, še zagotavljajo organizatorji dogodka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.