Avto
85 ogledov

Počivališče v strahu pred iztrebki raje kar zaprli

Zaprto počivališče Povodje Anže Petkovšek
Avtocestno počivališče Povodje je ponovno zaprto. Raje to kot divji WC, pravijo pri Darsu.

Pred dnevi so pri upravitelju avtocestnega omrežja Dars zaprli počivališče Povodje na gorenjski avtocesti. Gre za počivališče, ki je bilo v minulih letih poleg počivališča Lipce na udaru zaradi spora med Darsom in nekdanjim najemnikom objektov na njem. Dars ga je takrat s pomočjo inšpektorata za več kot eno leto preprosto zaprl na škodo voznikov, po dobljeni pravni bitki pa podrl vse na črno zgrajene objekte na njem. 

Kljub majhnosti je Povodje dokaj oblegano počivališče, saj pomeni še posebej iz smeri Primorske prvo počivališče z urejenimi sanitarijami po več desetih kilometrih. Prav WC je tudi glavni vzrok, da bo počivališče vse do 15. marca marca samevalo. 

"Razlog je potreben odklop vode, saj sanitarije na počivališču niso ogrevane. Ker bodo sanitarije zaprte, obstaja velika nevarnost onesnaževanja okolice, zato smo se odločili, da počivališče v celoti zapremo," pojasnjujejo pri Darsu. Bojijo se torej, da bi se ljudje z neznosnim pritiskom v trebuhu znašli po svoje in ponečedili počivališče. Tisti v smeri Gorenjske bodo morali zdržati do počivališča Voklo, medtem ko v nasprotni smeri olajšanje prinašata šele počivališči Barje (smer Dolenjska) ali Log (Primorska).

Dars obljublja, da bo Povodje tako kot ostala majhna počivališča v prihodnosti deležne boljše skrbi. "V skladu s sprejeto strategijo upravljanja počivališč naj bi se na malih počivališčih v bodoče uredile sanitarije in eventualno tudi zunanja ureditev. Glede na obstoječe prostorske akte na njih pa razen enostavnih objektov, ni dopustno postavljati drugih objektov." Bifejev in podobne gostinske ponudbe torej na Povodju ne gre več pričakovati.

andrej.leban@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • malonaokoli 09:03 26.november 2015.

    Država ni gnila, gnili so ljudje v njej

  • malonaokoli 09:02 26.november 2015.

    tudi na Mariborski avtocesti pred Šentiljem imamo na obeh straneh OMW sramoto !

  • manch 10:57 23.november 2015.

    Očitno oderuško dragi Marche in Petrol mastno plačujeta DARS-u, da na Povodju ne dobita konkurence, ki bi jima pobrala lačne in žejne goste. Tudi prostorski akti se tam ne bodo NIKOLI spremenili. Nič novega v naši prelepi korupcijski deželici.