Avto
53033 ogledov

Podrl goro in naredil elitno zasebno dirkališče

Zasebno dirkališče Magarigawa na Japonskem.
1/7
Facebook
Na Japonskem so odprli novo zasebno dirkališče – je eno najslikovitejših na svetu. Postavljeno je visoko na pobočju gore, zasnovalo pa ga je isto podjetje, ki stoji za večino sodobnih dirkališč formule 1.

Nova steza ima prvovrstno infrastrukturo in je v lasti japonskega milijarderja. "Odprta je za javnost", a le za člane elitnega kluba Magarigawa. Članstvo v klubu ni poceni, saj letna članarina stane okoli 230 tisoč evrov.

Zasebno dirkališče Magarigawa na Japonskem. | Avtor: Facebook Facebook

Klub Magarigawa je bil odprt avgusta 2023, mediji pa so poročali, da je lastnik dirkališča moral 'podrti goro', da je naredil prostor za svojo stezo.

Zasebno dirkališče Magarigawa na Japonskem. | Avtor: Facebook Facebook

Steza je dolga tri kilometre in pol in je umeščena v gorovje Chiba na Japonskem, 70 kilometrov jugovzhodno od Tokia. Steza ima srednje in visoke hitrostne sektorje, 22 zavojev, dve dolgi ravnini (najdaljša meri 800 metrov), naklone do 20 odstotkov, višinski razpon steze je 250 metrov.

Zasebno dirkališče Magarigawa na Japonskem. | Avtor: Facebook Facebook

Stezo je zasnovalo podjetje Hermanna Tilkeja, ki je zasnovalo tudi Bahrain International Circuit, Circuit of the Americas in Yas Marina.

Prav tako ima steza 36 garaž (boksov) za pripravo avtomobilov, 300 parkirnih mest, na voljo pa so tudi inštruktorji za voznike začetnike, ki steze še ne poznajo. Proga je odprta le za člane (vseh 150 mest je razprodanih vnaprej), članstvo pa vključuje uporabo steze, garaž, zunanjih in notranjih bazenov ter spa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Kmodri_ 21:30 21.april 2024.

    Pridih Balkana seže celo na Japonsko!

  • sam1 16:25 20.april 2024.

    Evo,še en dokaz,da varovanje in ohranjanje narave velja le za navadne smrtnike-milijarder lahko uniči goro,da tam postavi takšno stezo,ki nikakor ne sovpada v to območje in si bodo na njej dajali duška tisti,ki jim milijoni ne pomenijo nikakršnega problema......

  • Grof 09:03 20.april 2024.

    Podobno kot pod Golobom, gmajne prekrite z fotovoltaiko, Evropa nas, nekaj milionov bo rešila svet, pa kdo je tu nor.