Avto
604 ogledov

Policija prodaja passate, škode, BMW-je in audija

policija prodaja avtomobile Saša Despot
Država za dobrih 52 tisočakov prodaja 91 avtov in motorjev ter še kopico pnevmatik. Med njimi škoda octavia RS, BMW X5 in audi A8, ki so ga uporabljali ministri.

Policija oziroma ministrstvo za notranje zadeve se želita znebiti odsluženih avtomobilov. Recept je isti kot lanskega maja - veliko prevoznih sredstev na kupu, a zmagovalec razpisa mora prevzeti vse do zadnjega avta in gume. Policiji se je lanski razpis dobro obnesel, saj je najboljši ponudnik na koncu ponudil za petino več od izklicne cene. 

Čeprav so vsa vozila s strani cenilca okategorizirana kot nevozna oziroma odslužena, pa je bržkone še marsikatero uporabno in ob primernem popravilu primerno za nadaljno rabo. 

Najstarejši jih imajo 21, najbolj zdelani 400 tisoč

Izklicna cena za odslužena policijska sredstva je torej 52.182 evrov, med avtomobili pa najstarejša nosijo letnico izdelave 1995, medtem ko ima škoda octavia z največ prevoženimi kilometri na števcu zapisano številko 396.452.

Audi A8 | Avtor: OSX/Wikipedia OSX/Wikipedia

Nabor je pester, poleg osebnih neoznačenih vozil je veliko patruljnikov, tudi kombijev, vmes je prikolica za konje, kar nekaj je motornih koles. 

Najnižjo ocenjeno vrednost ima ford focus (l. 2006), 81 evrov. Najdražji pa je 1.802 evra vreden audi A8 z letnico 2006. Bil je v lasti Uprave kriminalistične policije, po naših podatkih pa so ga uporabljali za prevoz ministrov.

Med ponujenimi avtomobili, ki jih policija ne potrebuje več, velja omeniti še BMW X5 (l. 2002) in dva BMW 525i (l. 1995). Slednja je uporabljal Center za varovanje in zaščito "za opravljanje nalog na področju varovanja določenih oseb in objektov." Zaradi svoje starosti sta bila že prava znamenitost. 

Poleg tega bo najboljši ponudnik postal lastnik 243 kosov različnih pnevmatik, a marsikatera dimenzija nima para. Skupaj so avtomobili vredni skoraj 48 tisočakov, ostalo gre na račun pnevmatik. Izračun kaže, da je povprečna vrednost avta 527 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 12:25 26.januar 2016.

    stara šara, ampak za šmuglarske mehanike pa odlična roba, vse bodo porabl ...

  • Papaja Popi 08:17 26.januar 2016.

    No, pa so revčki štrajkajoči že dosegli nekaj od njihovih zahtev.Sedaj lahko jamrajo in štrajkajo še naprej.