Avto
6666 ogledov

Policisti bodo prehitre lovili z zaseženim ferrarijem

Policijski ferrari Češka policija
Dobili so ga za ceno, ki je primerljiva vrednosti Škodinega modela.

Češki policisti so dobili hitro okrepitev, saj so v svojo floto vozil sprejeli ferrarija 458 italia. Kot je jasno, avto ni nov, izdelan je bil leta 2011, a je doslej prevozil le okoli 2.000 kilometrov. Država ga je zasegla že pred leti v procesu proti lokalnim kriminalcem, zdaj pa ga je predala v nadaljnjo uporabo policiji. 

Pri policiji so ga delno prilagodili svojim potrebam. Namesto kričečo rdeče barve so ga "oblekli" v policijsko uniformo ter dodali potrebne svetlobne in zvočne naprave. Opremeljen je tudi s kamerami, dal opreme bo tudi merilnik hitrosti. Kot poudarjajo v sporočilu za javnost, je cena prilagoditev okoli 12 tisoč evrov, kar je toliko, kot bi morali odšteti za Škodin model scala. 

So pa morali najprej vozilo spraviti v obratovalno stanje, saj je bilo več let uskaldiščeno.

ferrari SP3 daytona Ferrari Avto Ferrari petičnim strankam: mi se tega ne gremo!

Italijanskemu hitremu lepotcu so namenili pomembno vlogo v svojih vrstah. Uporabili ga bodo za preventivo, pa tudi za prestrezanje ukradenih avtomobilov, z njim želijo tudi preprečevati nezakonite cestne dirke, poroča The Guardian. 

Voziti ga bodo smeli le posebej izurjeni vozniki, saj ima 416 kW in najvišjo hitrost 326 km/h.

Zaplenjeni ferrari je le eden od 900 avtov, ki so jih češki policisti v okviru akcij proti organiziranemu kriminalu zaplenili v lanskem letu. Večino jih prodajo na dražbah, velik del pa jih tudi zadržijo in uporabljajo pri svojih nalogah v boju proti kriminalu. 

Kot poudarjajo pri Češki policiji, podobne hitre prestreznike uporabljajo tudi policije v Italiji, Nemčiji ali Veliki Britaniji. V Sloveniji sta paradna konja slovenskih policistov med prestrezniki dva primerka BMW 550i.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Claudette_Soliz 14:19 26.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ............>>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • eminenca 11:38 26.julij 2022.

    upam, da so polcaji navajeni visokih brzin in jih obvladajo, ker ponavadi gre takšno vozijo z dirkanjem na odpad ... ker se zaletijo ... vsak pač ni vsposobljen za F1 ... kapsi pa ne vem če so to že jamal ...prikaži več ... še trezen je težko dirkat ... ah , bodo že dokler se ne razleti

  • Avatar Amber_Tyers
    Amber_Tyers 09:06 26.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od ddoma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com