Avto
99 ogledov

Policisti so dobili najhitrejšega

Bugatti veyron Dubajska policija
Pa so ga dobili. Po vseh ultra zvenečih superšportnih imenih v garažah dubajskih policistov se je tja naselil še kralj med kralji – veyron.

Logika pri nakupih avtomobilov za policiste, ki jih je vodstvo dubajske policije izvedlo v zadnjem letu, odpove na vsej črti. Ustvarili so namreč zbirko najhitrejših in najdražjih policijskih vozil na svetu, v kateri so denimo ferrari FF, lamborghini aventador, aston martin one-77, bentley continental GT in mercedes-benz SLS AMG. Imajo sicer tudi BMW M5 in chevrolet camara v policijskih barvah, a sta gotovo namenjena zgolj za nujne primere. 

Manjkala pa je tista češnja na torti – avtomobil s slovesom najbolj razuzdanega v zadnjem desetletju, tisti, ki še vedno nosi uradni rekord najhitrejšega serijskega avtomobila na svetu in ki ima kljub svoji ekskluzivni maloserijski izdelavi še bolj ultra zunajserijske različice. 

Dubajski bugatti veyron v zeleno-beli opravi, s sireno na strehi in prestižno registrsko številko je torej razdrl še zadnji policijski tabu. Kakšen je smisel takšnega postavljanja pred svetom, ni prav jasno, saj zaradi njega verjetno tamkajšnji vozniki ne bodo vozili nič bolj po pameti.

Znano pa je, da so v ozadju bleščeče infrastrukture krvavi žulji tujih delavcev, ki jim domačini sistematično kršijo najosnovnejše človekove pravice.

Komentarjev 1
  • mkmorfius 12:48 11.februar 2014.

    "Znano pa je, da so v ozadju bleščeče infrastrukture krvavi žulji tujih delavcev, ki jim domačini sistematično kršijo najosnovnejše človekove pravice."No comment... Mal me na stožice spominja... No se vsaj zgledujemo po bolj "bogatih" dzžavah...