Avto
1581 ogledov

Pomembna novost za peugeot 308

Prenovljeni peugeot 308
1/6
Peugeot
Peugeot se skušal z nadgradnjami aktualne generacije 308 prilagoditi novim trendom na trgu. Zato je svojo kompaktno limuzino prenovil in posodobil.

Na zunaj bistvenih novosti ni. Nova je modra barva in dva modela aluminijastih platišč. Večje spremembe so doletele kabino, kjer je 308 zaostajal za svojimi novejšimi brati. Najbolj pomembna je, da je 308-ca pridobila 100-odstotno digitalni Peugeotov sistem i-Cockpit® , vključno z novim sredinskim kapacitivnim zaslonom in 10-palčnimi digitalnimi merilniki za kompaktnim in prisekanim volanom.

Prenovljeni peugeot 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

Khazar peugeot 406 Avto Nova Peugeotova limuzina za osem tisoč evrov

Novost je funkcija mirror screen, ki podvoji vsebino z zaslona pametnega telefona na zaslonu na dotik vašega vozila. Ta ponudba "triple play" je združljiva s protokoli Mirrorlink®, Android Auto® in Apple CarplayTM. Navigacija 3D je opremljena z glasovnim prepoznavanjem. Gre za povezavo s sistemom TomTom® Traffic, ki v realnem času vrši nadzor prometa. Opozarjanje na nevarne odseke je brezplačno vključeno v serijsko ponudbo (odvisno od države).

Prenovljeni peugeot 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

Peugeot 208 Kaj smo spoznali? Avto Peugeot 208: Nova generacija, prva vožnja

Kar zadeva izbor opreme za pomoč pri vožnji ima 308 po posodobitvi prilagodljivi tempomat s funkcijo stop pri vozilih s samodejnim menjalnikom EAT8 ali s funkcijo 30 km/h pri vozilih z ročnim menjalnikom in nastavljivo referenčno vrednostjo razdalje med vozili. Visiopark s kamero pod kotom 180° na zadnjem delu in funkcijo park assist. Samodejno zaviranje v sili zaznava pešce in kolesarje, podnevi in ponoči, od hitrosti 5 km/h do 140 km/h, odvisno od izvedenke, vključuje tudi opozorilnik na nevarnost naleta. Opremljen je tudi z aktivnim opozorilnikom na nenamerno menjavo voznega pasu (ali prekoračitev talne črte) s popravkom smeri vožnje od 65 km/h dalje, opozorilnik na voznikovo nepozornost ocenjuje stanje voznikove pozornosti na daljših vožnjah in pri hitrosti višji od 65 km/h, in sicer z analiziranjem mikro premikov volana. 308-ca premore še samodejni preklop dolgih luči, prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočeno hitrost, razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (Stop in enosmerna cesta), aktivni sistem za nadzor mrtvega kota (s popravkom smeri vožnje). 

Prenovljeni peugeot 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

Peugeot 2008 Avto Peugeot 2008 je zrasel in dozorel

Kar zadeva motorno paleto je možno izbirati med dvema različicama 1,2-litrskega trivaljni turbo bencinskega motorja in tudi dizelskima štirivaljnima motorjema s prostornino 1,5 litra. V katalogu je še vedno na voljo športna izvedenka 308 GTi s štirivaljnim motorjem prostornine 1,6 litra.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice