Avto
2 ogledov

Porsche bo zamenjal prav vse motorje

Porsche 911 GT3 Porsche
Porsche je takoj stopil na plin in preprečil nadaljnje upadanje svojega ugleda zaradi gorečih 911 GT3. Vpoklical bo prav vse avtomobile in jim zamenjal motor.

Nemški proizvajalec luksuznih športnih avtomobilov Porsche, ki spada v skupino nemškega avtomobilskega velikana Volkswagen, bo vpoklical vse modele 911 GT3, proizvedene letos. Gre za 785 avtomobilov, pri katerih obstaja tveganje, da bi se vžgal motor, so sporočili iz družbe.

Porsche bo pri vseh letos proizvedenih modelih 911 GT3 zamenjal motor, da bi se stranke izognile vsem možnim tveganjem. Vpoklic, ki je posledica dveh primerov vžiga motorja, se ne nanaša na druge modele ali serije, so zapisali v družbi. Koliko jih bo vpoklic stal, ne razkrivajo.

Model 911 GT3 je v Nemčiji na trgu od avgusta lani. Po ceniku slovenskega uvoznika avto pri nas stane 190.000 evrov. 

Superšportniki radi gorijo

Porsche ni edini, ki se je otepal ognja. Ferrari 458 je imel leta 2010 velikanske težave, saj so po svetu potrdili več primerov, ko se je avto nenadoma vžgal. Ferrari je kasneje pojasnjeval, da se je napaka lahko zgodila zaradi posebne tekočine v mehaniki podvozja, ki da se je ob ekstremnih temperaturah začela deformirati. Vpoklicali so vseh okoli 1.200 dotlej proizvedenih ferrarijev 458 in napako odpravili. Tudi Lamborghini je moral predlani vpoklicati kar 1.500 gallardov zaradi tekočine v volanskem mehanizmu, ki je puščala in se posledično vžgala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.