Avto
8 ogledov

Porsche najbolj zanesljiv

Porsche je z 11. skočil na 1. mesto J. D. Powerjeve lestvice najzanesljivejših a
1/60
Žurnal24 main
Nemški proizvajalec avtomobilov Porsche je prevzel prvo mesto na lestvici najzanesljivejših avtomobilov, ki se najmanj kvarijo, je razkrila raziskava J. D. Power.

Ameriško podjetje J. D. Power je eno od najbolj znanih in vplivnih podjetij na področju globalnih marketinških raziskav, ki vsako leto objavlja raziskavo in lestvico najbolj zanesljivih proizvajalcev vozil, ki se najmanj kvarijo.

Najboljših deset
Letošnja raziskava temelji na vzorcu 52 tisoč prvih lastnikov avtomobilov, starih do tri leta (letnica 2007). Lestvica je narejena glede na število prijavljenih okvar na sto vozil. Manj okvar pomeni boljšo uvrstitev. Prvo mesto na lestvici zaseda Porsche (110), ki je na vrh skočil z 11. mesta, ki ga je zasedel lani. Porscheju sledijo Lincoln (114), Buick (115), Lexus (115), Mercury (121), Toyota (128), Honda (132), Ford (141), Mercedes (142) na devetem mestu, prvih deset pa zaključuje Acura (143). Spomnimo samo, da je lani po raziskavi J. D. Powerja prvo mesto zasedel Buick.

Toyota najboljša v štirih razredih
Kar zadeva posamezne segmente, je skupni zmagovalec Toyota. Njeni modeli prius, highlander, sequoia in tundra so zmagovalci v štirih različnih razredih. Sledi Honda z zmagovalci v treh razredih (CR-V, Fit, Ridgeline), medtem ko ima Lincoln dva najboljša modela (Mark LT, MKZ). Audi, BMW, Buick, Cadillac, Chevrolet, Ford, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz in Mercury so osvojili po eno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.