Avto
85 ogledov

Poskrbite, da gre v prtljažnik

Žurnal24 main
Nakupovanje avtomobila je naporna stvar, pa vendar je izbiranje otroškega vozička in sedeža še bolj zahtevno. Izbira je namreč neskončna.

Za otroke je dobro le najboljše. Večina staršev se drži tega vodila pri nakupovanju izdelkov za najmlajše člane družine. Ko se začne iskanje najboljšega, se izkaže, da je ponudba pestra in prilagojena različnim okusom in željam. Zdi se, da prednosti in slabosti različnih modelov hitro osvojiš, a ko je treba sprejeti končno odločitev, stvari niso tako preproste.

Velika ali majhna kolesa, trikolesnik ali štirikolesnik, v kompletu z lupinico ali brez – o vsem tem si je treba kaj hitro priti na jasno. Na voljo so različno težki vozički, katerih prodajalci vam obljubljajo, da je njihovo manevriranje nadvse preprosto in vsem v užitek. V užitek naj bi bili tudi najmlajšim, ki naj bi se v njih dobro počutili.

Ko ženske izbiramo voziček, je pomemben tudi zunanji videz vozička. Nekatere prisegajo na žive barve, druge na umirjene tone, pomembno pa je tudi, kateri voziček je trenutno "in". Nekako samoumevno je, da se bomo odločile za podoben voziček, kot ga ima soseda, saj kdo bi pa želel zaostajati za njo. Če se le da, si bomo privoščile še boljšega, kot ga ima ona. Saj veste, za naše otroke le najboljše.

Trenutek resnice

Žensko oko se ustavi na vozičku, srce se ogreje zanj in zdi se, da je naloga opravljena. Barva ustreza, model tudi, soseda bo zavistna, cena je nepomembna. Nato pa se zasliši moški glas: "Kako pa boš ti to spravila v prtljažnik svojega avta?" Stolp iz kock se podre. A ženske znamo biti večne optimistke in v svojih mislih svoje avtomobile povečamo ter tako prilagodimo svojim potrebam.

Voziček, naj bo še tako ljubek, mora iti v prtljažnik avtomobila, če nameravamo na izlete ali pa samo na sok s prijateljico z drugega konca mesta. Res je, vsak voziček lahko zložimo, a ne vsakega enako. Saj ste kdaj že videli prodajalca ali prodajalko, ki pred trgovino mlademu paru v pričakovanju prikazuje razstavljanje in sestavljanje novega prevoznega sredstva. Vse se zdi nadvse lahko, vse dokler ni treba lepo zložen voziček pospraviti v prtljažnik. Takrat marsikateri bodoči mamici smeh izgine z obraza.

Ker je veliko lažje (beri: ceneje) izbrati nov voziček kot kupiti nov avtomobil, je pomembno, da pred nakupom vozička ne pozabimo preveriti, kako se ta zloži, da ne bo nepotrebnih presenečenj. Za vožnjo z avtomobilom je še bolj pomembno, kakšen otroški sedež kupimo, a o teh podvigih naslednjič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.