Avto
19189 ogledov

Poslavlja se še en v Sloveniji priljubljen avtomobil

Opel Mokka X Opel
Opel je prenehal proizvajati priljubljenega križanca.

Po pisanju britanskih medijev sta Opel in britanska podružnica Vauxhall prenehal is proizvodnjo kompaktnega križanca mokka X, ki je bil predstavljen še pred priključitvijo Opla koncernu PSA (peugeot in Citroën). Proizvodno so prekinili že junija letos, a se vozilo do prodaje zalog še prodaja.

Opel zafira life Avto Poglejte novo opel zafiro life

Opel Mokka X | Avtor: Opel Opel

Gre za zelo uspešen model avtomobila, saj je Opel od začetka prodaje leta 2012 pa do danes prodal skoraj 900.000 vozil mokka X. Naslednik prihaja že kmalu. Opel ga bo javnosti prvič predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi v prvem kvartalu leta 2020. Ob konvencionalnih bencinskih in dizelskih motorjih naj bi bil na voljo tudi popolnoma električni model, ki bo narejen na platformi koncernskih bratov DS3 crossback (ki smo ga na Žurnal24 že vozili) in novega peugeota 2008 (za volan bomo sedli ta teden na mednarodni premieri v Franciji in kmalu za tem strnili vtise). Ob novi arhitekturi in motorjih velja omeniti še modernejše oblikovalske linije in nove tehnologije, kot tudi to, da bo nova mokka X tudi bolj radodaren s prostorom v kabini in prtljažniku.

Peugeot 2008 | Avtor: Peugeot Peugeot

Opel corsa Avto Po pomoti razkrita nova opel corsa!

To pomeni, da bosta astra in insignia grand sport še zadnja modela, ki so jih pri Oplu razvili pod okriljem nekdanjega latnika General Motors. Astra je sicer bila pred kratkim pomlajena in je že dobila motorje skupine PSA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.