Avto
51 ogledov

Posneli film s pomočjo kamere za vzvratno vožnjo

Avto in kamera Youtube/Mommy Comedy
Skupina malce posebnih filmarjev se je odločila posneti film z vzvratno kamero na avtu. Verjemite, ni enostavno.

Silovit razvoj video naprav v zadnjem desetletju je prinesel tudi nove tehnike v filmski industriji. Ali veste, da je bil prvi z digitalno kamero posneti celovečerec posnet šele leta 2001? Ko so spodobne kamere dobili pametni telefoni, ni trajalo dolgo, da so se pojavili zrežirani filmi v tem formatu in tako naprej. Digitalna tehnika je prinesla številne nove možnosti. Ampak snemati film s kamero za vzvratno vožnjo na avtu? 

In prav ta izziv je skušala preseči skupinica entuzijastov, ki se na Youtubu skrivajo za kanalom Mommy Comedy. Naslov filma je Check your Surroundings for Safety in je torej jasna parodija na obvestilo, s katerimi avtomobili sporočajo voznikom, naj se ne zanašajo le na pogled skozi lečo kamere, temveč naj dejansko pogledajo levo, desno in nazaj. 

Za zdaj so pokazali le šestminutni video, v katerem prikazujejo ozadje snemanja in izziva vzvratne vožnje, ko so lovili mladenko po ulicah in pločnikih. Film(ček) se bo očitno precej osredotočal na zasmehovanje različnih filmskih tehnik, s katerimi ustvarjalci dosegajo griženje nohtov pri občinstvu. Glavna igralka pravi, da je bilo snemanje precej bolj zahtevno kot se to vidi v končnem izdelku. "Ponavadi se tako blizu leč najbolj bojim, kako kamera vidi moj obraz. Tokrat pa sem se najbolj bala, ali me bo avto zadel," je po poročanju Cnet dejala igralka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:06 25.januar 2016.

    " Film(ček) se bo očitno precej osredotočal na zasmehovanje različnih filmskih tehnik, "To bo še zanimivo.