Avto
266 ogledov

Potopni stebriček sklatil kolesarko

Dvižni stebriček Andrej Leban
Video prikazuje, kako je na ljubljanskih ulicah potopni stebriček presenetil kolesarko, ki je zapeljala čezenj v trenutku, ko se je dvignil. Kolesarka je grdo padla.

Iz na Youtubu objavljenega posnetka (javnosti ni več dostopen) sicer ni neposredno razvidno, kje se je dogodek pripetil, vendar nas je bralec opozoril, da so ti potopni stebrički postavljeni na Taboru v Ljubljani. Tudi drugi indici so dokazovali, da gre za slovensko prestolnico.

Sama označba spuščenih stebričkov je bila videti zelo vprašljiva, saj je kolesarko dvig pomičnih ovir očitno popolnoma presenetil. Ker ji je stebriček dvignil zadnje levo kolo, je grdo pada prek krmila in to le hip zatem, ko je čez stebričke pred tem varno že zapeljal drug kolesar. 

Če je parkirišče zasebno, ni nujno nesreča ...

Na policiji so za zurnal24.si pojasnili, da tovrstnih nesreč ne vodijo posebej, da pa se po njihovih izkušnjah dogajajo redko. 

"Ob takih dogodkih policisti, kot običajno, ugotavljajo dejstva in okoliščine dogodka. Pri tem se predvsem osredotočijo na prometno signalizacijo, na način delovanja naprave, na označitev, na vožnjo, na to ali sploh gre za prometno nesrečo, saj pogosto količki niso na javnih cestah, in poobno," pojasnjuje Vesna Drole iz generalne policijske uprave. 

dezurni@zurnal24.si

Ste naleteli na zanimiv prizor? Stopite v stik z nami prek spodnjega obrazca!

Komentarjev 11
  • Xerxes 14:40 26.maj 2015.

    odgovornost za dogodke v prometu mora sprejeti tudi vsak udeleženec, Namesto paranoičnega iskanja krivca za vsako namišljeno krivico, naj kolesarka raje gleda, kod se vozi. Če bi bila voznica avtomobila, bi ji takoj kdo pojasnil, da ni prilagodila vožnje razmeram ...prikaži več na cestišču ali kaj podobno abotnega.

  • kapibara 18:39 23.maj 2015.

    Se vozim mimo, pa zgleda tako, kot da bi mikser vkluču al pa race na dvorišče spust..pa še en tako čebljajo..

  • kapibara 18:38 23.maj 2015.

    Tud to se je že ugodlo..pa je hitro odpeljal.. :-)