Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Na počitnicah še več alkohola

Osem vrčkov piva čez dan na plaži? Žurnal24 main
Če na počitnicah v Sredozemlju srečate pijane turiste, obstaja precejšnja verjetnost, da so Britanci. Ti na dopustu namreč skoraj ne poznajo alkoholnega predaha.

Britanci celo sami priznavajo, da si na počitnicah privoščijo še več alkohola kot doma. Med ležanjem na plaži ali pri drugih počitniških aktivnostih dnevno spijejo osem vrčkov piva ali osem velikih kozarcev vina, je pokazala pred dnevi objavljena raziskava. Zaskrbljene britanske oblasti zato svoje državljane po vrnitvi s počitnic spodbujajo, naj "september obravnavajo kot novi januar", da bi obvladali svoje pivske navade. "Počitnice so pogosto čas za uživanje na soncu, vendar če pozabimo na smernice pri pitju alkohola, lahko to škoduje našemu zdravju in blagostanju," je dejal vodja kampanje za zdravo pitje alkohola Chris Sorek.

Oblasti na Otoku si že dolgo prizadevajo, da bi omejile pijančevanje državljanov, zaradi katerega se ob petkih in sobotah zvečer ljudje izogibajo mnogim mestnim središčem. Britancev se zaradi pivskih navad negativen ugled drži tudi v tujini in britanski turisti so med hotelirji v Grčiji, Španiji, na Portugalskem in še marsikje med najbolj nepriljubljenimi.

Če vas zanima, kaj se je zgodilo drugod, poglejte kronika danes in uživajte v branju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.