Avto
42 ogledov

Pozor, celo policisti svarijo pred udarnimi jamami

Na Kandijski cesti, kjer so v Novem mestu najopaznejše udarne jame, so prva popr Žurnal24 main
Z zadnjo otoplitvijo se je na cestah pojavila nova nevarnost. Policisti imajo polno dela z vozniki, ki zapeljejo v udarne jame.

"Na cestah so ponekod udarne jame, ki lahko povzročijo poškodbe vozila. Policisti so med vikendom obravnavali več poškodovanj pnevmatik in platišč na vozilih, ker so vozniku prevozili udarne jame," je sporočil predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

"Pri taki vožnji so vozniki vozila poškodovali na Slovenskem Javorniku, v Preddvoru, Kranju in
na Jeprci, udarne jame pa so se pojavile še na nekaterih drugih cestah," navaja Kos. Jame so se po njegovih informacijah na gorenjskih cestah pojavile med Bohinjsko Bistrico in Bohinjsko Belo, pri Brniku, na Hrušici ....

"Pojav udarnih jam in poškodbe vozišča v zimskem času sicer ni redkost, lahko pa povzročijo predrtje pnevmatike ter poškodbe platišč in podvozja, v hujših primerih pa tudi izgubo nadzora nad vozilom, če bi vozniku volan 'iztrgalo' iz rok ali bi vozilo nenadzorovano spremenilo smer," dodaja Kos. 

Policisti svetujejo previdno vožnjo, ustrezno varnostno razdaljo ter bolj pozorno spremljanje prometa in razmer na cestah.

Kot smo pred časom poročali, je do povračila za škodo na vozilu, ki je posledica udarnih jam, zelo težko priti. Zakaj? Več o tem kot tudi o tipičnih poškodbah na avtu zaradi udarnih jam TUKAJ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • watcher 03:54 07.februar 2017.

    Tako je... prazne luknje na cestah kot v glavah naših politikov in ostalih prisklednikov.

  • brencl47 14:10 06.februar 2017.

    To je rezultat pravne anarhije, ki odgovornost v vsakem primeru prelaga na škodovanca.

  • brencl47 14:07 06.februar 2017.

    V pravni državi odgovarja upravljalec, le pri nas, kjer velja neko čudno hibridno pravo, pa so zaščiteni vsi razen oškodovanca!