Avto
18780 ogledov

Pozor, v teh treh primerih morate čim prej zamenjati roza vozniško

Vozniško dovoljenje Žurnal24 Vozniško dovoljenje na roza obrazcu
Čeprav je vlada decembra znova podaljšala rok za menjavo vozniškega dovoljenja na starem roza obrazcu, obstajajo tri izjeme, zaradi katerih z menjavo ne smete odlašati.

19. januar 2023 je bil že pred leti postavljen kot rok, do katerega bi vsi lastniki starih roza vozniških dovoljenj morali te zamenjati s kartičnimi dovoljenji. Pa je zaradi obetajočega kaosa na upravnih enotah vlada decembra lani povlekla pričakovano potezo in določila nov skrajni rok za zamenjavo vozniških dovoljenj, izdanih na starih obrazcih. Nov rok je po novem 19. januar 2033. 

Vendar pa pristojni opozarjajo državljane, naj ne čakajo na zadnji rok, temveč jih zamenjajo že prej. Še posebej je to pomembno v treh primerih:

  • če fotografija na vozniškem dovoljenju ne kaže več prave podobe lastnika (starost, telesne spremembe ...),

  • če je vozniško dovoljenje poškodovano oziroma obrabljeno,

  • iz kakšnega drugega razloga dovoljenje ni več uporabno.

Imetnikov roza vozniških je bilo po jesenskih podatkih še kar okoli 300.000 državljanov oziroma četrtina vseh voznikov in voznic.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • zdrej 09:57 16.februar 2023.

    Naj vsak dan pošljejo 10 na upravno enoto, da morajo poslati sliko za novo vozniško, pa mu jo naredijo. To je cca 580 / dan. Pa če od tega pol odreagira, bo dokaj hitro urejeno. Brez neke sile. Tudi če ...prikaži veče ne odreagira. Aja, pa to se lahko ureja tudi po mailih, v kolikor imajo uporabniki le te vpisane.

  • Stajerc 09:45 15.februar 2023.

    Imam sliko ko sem bil star 18 let sedaj jih imam že preko 60. Sicer nimam več vseh las malo sem se poredil toda še vedno sem jaz

  • Pepe007 08:32 15.februar 2023.

    Politika je bentila, ko je z nespretno komunikacijo naredila preplah med ljudmi in je za kak dan nastala večja gneča na bencinskih črpalkah in je tu in tam zmanjkalo goriva. Da so naftarji neučinkoviti, da blokirajo ... Saj se spomnimo? ...prikaži več? Imeli pa so 10 let časa, da se pripravijo na menjavo par 100.000 dokumentov v nekaj mesecih, pa se niso. In so preprosto podaljšali rok, da del populacije pomre, neučinkovitost državnega aparata v postopku menjave pa zadene neko prihodnjo vlado.