Avto
7383 ogledov

Pozor vsi, ki greste v ponedeljek na avtocesto, startajte prej!

predor Golovec Saša Despot
Na enem najbolj kritičnih delov naših avtocest se začenja dvomesečna prenova.

V ponedeljek se bo začela obnova vzhodne cevi predora Golovec v Ljubljani, promet na tem odseku pa bo urejen dvosmerno skozi zahodno cev, sporoča Dars. Na širšem območju zapore je predvsem v začetku prihodnjega tedna pričakovati večje zastoje, še posebej v ponedeljek zjutraj iz smeri severne proti južni obvoznici.

V času del bo veljala prepoved vožnje skozi predor za vsa vozila nad 3,5 tone, obvoz bo po južni, zahodni in severni obvoznici.

Vzhodna cev bo za promet zaprta do 15. maja 2021, v tem času pa bo DARS v sodelovanju s Slovenskimi železnicami potnikom na progah Kočevje–Ljubljana in Novo mesto–Ljubljana ponudil 50-odstotni popust na enkratne vozovnice.

predor Golovec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zaradi prenove pričakujte težave predvsem na severnem kraku

Med obnovo predora Golovec je zgoščen promet pričakovati na celotni ljubljanski obvoznici, opozarja Dars. Do največjih zastojev bo predvidoma prihajalo na severni obvoznici, in sicer ob delovnikih med 7. in 9. uro zjutraj ter med 15. in 17. uro popoldne, ob petkih pa že po 14.30.

Prav tako je mogoče zastoje pričakovati na vzhodni obvoznici, predvsem zjutraj od Štajerske in severne obvoznice proti južni obvoznici in dolenjski avtocesti ter popoldne v obratni smeri. Nekoliko daljše zastoje je pričakovati v prvih dneh spremenjenega režima.

DARS voznikom v času prometnih konic priporoča izbiro alternativnih poti, prevozna podjetja oziroma avtoprevoznike pa naproša, da prilagodijo vožnjo mimo Ljubljane in se po možnosti izognejo obremenjenim terminom.

Zahodno cev so prenovili lani poleti, promet pa je tudi zaradi precejšnjega upada prometa zaradi pandemije potekal precej nemoteno. Letos je Dars pohitel s prenovo in jo bo izvedel že izven časa turistične sezone.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1