Avto
4 ogledov

Pred poletjem je čas za Internautico

Čeprav časi za navtično industrijo niso lahki, med razstavljenimi plovili ne bod Žurnal24 main
Razstava plovil Internautica je znova odprla svoja vrata. V portoroški marini se letos predstavlja 200 razstavljavcev iz 12 držav, časa za ogled imate do nedelje.

Razstavljavci predstavljajo najnovejše trende v navtični industriji, plovila prestižnih blagovnih znamk ter spodbujanje razvoja navtičnega turizma na Jadranu in v Sredozemlju. Morebitni kupci si lahko podrobneje ogledajo želene barke in čolne, opravijo testne plovbe ali plovila tudi kupijo.

Organizatorji so med drugim letos posebno pozornost namenili promociji okolju prijaznejšega tehnološkega napredka.

Izbor naj plovila
Tudi v okviru letošnje Internautice bo tradicionalna regata Jacques Lemans Cup 2009, predstavila se bodo starodobna plovila, manjkala ne bo niti parada starodobnih vozil, ki vsako leto zaokroži po prizorišču navtične razstave. Dnevno so na programu različna predavanja, strokovne konference in seminarji. Eden izmed vrhuncev prireditve bo izbor naj plovila Internautice 2009 v tekmovalnih kategorijah športni motorni čolni, jadrnice, motorne jahte in navtični projekt leta.

Plovila so razstavljena tako na morju kot kopnem, resni interesenti jih lahko tudi preizkusijo.

 
Navtična oprema, tehnični pripomočki, športna oblačila, obutev ter mediji, ki posvečajo svojo vsebino morju in plovilom, se obiskovalcem letos predstavljajo v pokritih razstavnih prostorih. Predstavlja se 200 razstavljavcev iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Švice, Nemčije, Avstrije, Velike Britanije, Slovaške, Brazilije, Turčije, Norveške in Madžarske.

Organizatorji pričakujejo, da si bo prireditev v šestih dneh ogledalo od 20 tisoč do 30 tisoč obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.