Avto
5085 ogledov

Preiskave nesreč: Zavarovalnice bi rade dobile vpogled v podatke

prometna nesreča prometni znak Profimedia
Podatki, ki jih zbira avtomobil o vožnji, bi pomagali pri preiskavi vzrokov prometnih nesreč. To je predlog največje zavarovalnice.

Največja evropska zavarovalnica Allianz zahteva enoten standard za oceno vozniških podatkov vozila, ki bi izboljšal preiskavo nesreč. V določenih situacijah bi se bili pri zavarovalnici pripravljeni odpovedati podatkom.

SOS Svet Črna skrinjica tudi v avtu

Nemški Automobilewoche piše, da zavarovalnica ne bi preverjala podatkov o vozilu v primeru manjših prometnih nesreč, bi pa ti lahko bili ključnega pomena pri preiskovanju resnih prometnih nesreč, ki vključujejo smrt, poškodbe in prometne prekrške. In tudi določitvi krivca za nesrečo. V teh primerih želi imeti zavarovalnica dostop do podatkov evidenc vozil tudi, če to vozniki zavrnejo, piše nemški spletni portal. To je sporočil Joachim Müller, vodja premoženjskega zavarovanja pri podjetju Allianz Deutschland v Ismaningu.

Pijani voznik alkohol vožnja | Avtor: Profimedia Profimedia

Lučka na armaturni plošči Mehanik vam bo sporočil Avto Mehanik vam bo sporočil: Čez 500 km se bo okvaril motor

"Ta (ocena podatkov) mora biti družbeno sprejeta", še pravi in dodaja, da v primeru hudih prometnih nesreč in prekrškov prevladuje javni interes za razrešitev vseh okoliščin, ki so privedle do nesreče. Črne skrinjice lahko beležijo številne podatke, od tega, kako hitro se vozilo premika, naglo zavira, pospešuje, zavija s poti in druge dogodke, ki bi lahko privedli do nesreče.

Prometna nesreča pri nas zamujamo Avto Črne skrinjice bodo trend

Številni sodobni avtomobili so že dolgo časa opremljeni z napravami, ki beležijo podatke o vožnji. V ZDA so naprave, ki shranjujejo podatke o zadnjih 20 sekundah vožnje, predpisane že pet let, v EU pa bo črna skrinjica v avtomobilih postala obvezna leta 2022, še piše Automobilewoche.

Evropski poslanci so aprila letos sprejeli novost, da bodo morala imeti od leta 2022 vsa nova vozila vgrajeno tudi črno skrinjico. V vozilih bodo morali biti nameščeni inteligentni sistem za uravnavanje hitrosti, pripomoček za namestitev blokirne naprave v primeru uživanja alkohola, opozarjanje na zaspanost in zmanjšano pozornost voznika, napredni sistem za opozarjanje na nepozornost voznika, signal za zaustavitev v sili, sistem za zaznavanje vzvratne vožnje in zapisovalnik podatkov v nesreči oziroma črna skrinjica.

DARS vožnja napačna smer | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Merilniki v BMW i8 Da telematiki Avto Vozniki so pripravljeni plačati za telematiko

Ponekod v tujini so sicer "črne skrinjice" že dalj časa v uporabi. V Veliki Britaniji jih denimo zelo spodbujajo zavarovalnice, še posebej za mlade voznike, saj na podlagi podatkov o načinu vožnje posebej prilagojene naprave v avtu beležijo vozniške navade, s tem pa si lahko varen lastnik bistveno oklesti račun za zavarovalnino, precej mirneje spi tudi zaradi geolociranja avtomobila v primeru kraje.

Komentarjev 1
  • Avatar Ebony_Wunderlich
    Ebony_Wunderlich 10:26 21.september 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na uro, in zaslužek je lahko sčasoma še večji. več tukajj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ w­w­w­.W­o­r­k­L­i­n­k­s­3.­C­O­M