Avto
36 ogledov

Prekrškarji, bojte se te octavie

Policijska octavia Belgijska policija
Belgijska policija je dobila eno najbolj zmogljivih orodij za nadzor voznikov ta hip, mobilno enoto za prepoznavanje tablic.

Policistom v mestu Aalter v Belgiji se te dni smeji, saj preizkušajo svoj novi stroj, škodo octavio RS. A to ni navadna octavia, kar pove že cena, ki namesto okoli 30.000 evrov znaša kar 85.000 evrov. 

Avtomobil ima namreč na motornem pokrovu vgrajen sistem za avtomatsko prepoznavo registrskih tablic (ANPR). Ta ob pomoči IR kamere in zmogljivega programskega orodja operaterju v nekaj hipih sporoči, če se je mimo zapeljalo vozilo s potečenim prometnim dovoljenjem, če so registrske tablice na seznamu ukradenih, če je kar avto sam morebiti ukraden ali kako drugače v policijske baze vpisan kot sumljiv ... Seveda na ta način tudi hitreje izsledijo, če se na cesti znajde voznik, ki so mu pred tem že odvzeli vozniško dovoljenje.  

Posebne octavie z ANPR sistemom ni mogoče spregledati, pa čeprav v osnovi nima klasičnih policijskih oznak, je pa modul na pokrovu več kot viden. Zaradi spremenjene aerodinamike so verjetno nekoliko slabše zmogljivosti avtomobila. A 162-kilovatni motor avto gotovo še vedno potisne krepko prek meje 200 km/h.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.