Avto
55 ogledov

Premalo naročil, zato počitnice

proizvodnja v Revozu Jerca Božič Kranjec
Revoz. Celotna proizvodnja na kolektivni dopust.

Naslednji teden bo zaradi manj naročil vozil na kolektivnem dopustu celotna Revozova pro
izvodnja, večinoma tudi vse režijske službe.

“Naročila v začetku leta ne zadoščajo zapolnitvi trenutno visokih proizvodnih zmogljivosti, zato se je vodstvo podjetja raje kot za trde odločilo za mehkejše oblike prilagajanja obsega proizvodnje – za zaustavitev med šolskimi počitnicami,” nam je vzrok za kolektivni dopust pojasnila Nevenka Bašek Zildžović iz službe za odnose z javnostmi.

Upad na evropskem trgu

Proizvodne količine prilagajajo povpraševanju na trgu, ki pa je trenutno, kot pravijo, na zelo nizki ravni. “Gre predvsem za upad na evropskem trgu, ki je za nas najpomembnejši. Ta pa se v začetku leta spopada z zelo ostro zimo, ki na prodajo avtomobilov gotovo ne vpliva spodbudno,” je pojasnila Bašek Zildžovićeva.

Na podlagi pozitivnih komercialnih odzivov na novega twinga, faza 2, upajo, da se bodo razmere kmalu umirile in da bo tržišče oživelo, zato so tudi obdržali polovično nočno izmeno, da bi lahko odgovorili na morebitno hitro povečanje števila naročil.

Nočno bodo ukinili

Od lanskega septembra sicer znova obratujejo v dveh izmenah in pol, kar je, kot pravijo, še vedno zelo visoka raven aktivnosti glede na razmere na evropskem avtomobilskem trgu.

V Revozu je bilo konec leta 2.349 zaposlenih in 205 napotenih delavcev. V proizvodnji jih v posamezni dnevni izmeni dela okoli 800, v nočni pa okoli 300. Nočno izmeno nameravajo letos ukiniti, saj ocenjujejo, da bodo proizvodne količine blizu lanskim ali nekoliko manjše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.