Avto
144 ogledov

Prenova za C4 picassoja in grand picassoja

Citroën C4 grand picasso in C4 picasso
1/7
Citroën
Citroën C4 picasso in C4 grand picasso novo modelno leto pričenjata obogatena z osveženim videzom in številnimi tehničnimi novostmi, predvsem na področju varnosti.

Citroënova enoprostorca C4 picasso in C4 grand picasso sta doživela blažjo prenovo. Namig, kako ju najlažje prepoznati, je kromirana obroba okoli meglenk v obliki črke C. Bolj vešče oko bo prepoznalo še rahle spremembe pri odbijaču, zadnja svetila svetijo z novim 3D svetlobnim podpisom.

Nekaj je novih barv in platišč, znotraj pa barv oblog, tudi modra. Satelitska navigacija je doživela posodobitev, prav tako celotni sistem infotainmenta, ki naj bi bil odslej veliko bolj odziven. Z asistenčnimi sistemi se oba družinarja sedaj prebijata v ospredje v razredu, saj po novem nudita sistem za opozarjanje na utrujenost voznika, prepoznavo omejitev hitrosti, sistem za nadzor voznega pasu, za mrtve kote, radarski tempomat in samodejno zaviranje. 

Pri pogonu je glavna novost opcija vgradnje novega koncernskega šeststopenjskega avtomatskega menjalnika v navezi s 96-kilovatnim bencinarjem. Poleg še enega bencinarja so C4 picassu namenjeni trije dizelski motorji. 

Posodobljenega picassa lahko na slovenskih cestah pričakujemo poleti. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.