Avto
19 ogledov

Presenečenje iz Alfe Romeo

Alfa Romeo 4C concept
1/15
Žurnal24 main
Eden najbolj vznemirljivih konceptov na ženevskem avtosalonu je alfa romeo 4C. Študija je navdahnjena z modelom 8C, prihodnje leto pa naj bi serijski model na trgu stal okoli 45 tisoč evrov.

Alfa Romeo, ki je lani praznovala sto let obstoja, bi morala po nekaterih neuradnih informacijah že takrat pokazati lahki kompaktni športni dvosed. Novinec je svojo razkritje le dočakal, a na avtosalonu v Ženevi.

Vse največje novosti, predstavljene v Ženevi, najdete v treh galerijah. 1. DEL, 2. DEL in 3. DEL.

Alfa romeo 4C concept ima štirivaljni 1750 turbo motor (z več kot 200 KM), alfin D.N.A. sistem, TCT menjalnik z dvojno sklopko, povrh vsega pa zahvaljujoč uporabi ogljikovih vlaken tehta le 850 kilogramov. Pogon je narejen na zadnji kolesni par, najvišja hitrost je nad 250 km/h, pospešek z mesta do sto km/h pa manj kot pet sekund. Dvosed dolžine okoli štirih metrov po besedah Italijanov nudi posebne užitke na cesti, v kar naj bi se že kmalu prepričali tudi njegovi prihodnji lastniki. V serijsko proizvodnjo naj bi zavil že prihodnje leto, v ponudbi pa naj bi bila tako kupe kot tudi različica spider.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.