Avto
103 ogledov

Presenetljiva izbira nemških voznikov

Volvo
1/8
Volvo
Nemški vozniki so generalno gledano najbolj zadovoljni z ... Ne, ni nemškega izvora. Volvo je letošnji veliki zmagovalec letne raziskave JD Power 2013 o nemškem avtomobilskem trgu.

V letošnji anketi je na vprašanja priznane agencije JD Power odgovarjalo 18.000 nemških voznikov, ki so podali svoja izkustva o avtomobilih, ki jih vozijo. Pogoj je bil, da imajo avtomobil, na katerega so letele kritike in pohvale, najmanj dve leti, da se je vozilo uvrstilo na lestvico, pa ga je moralo oceniti najmanj 50 voznikov. 

  • Zmagovalci po kategorijah v zgornji galeriji

Vozniki so odgovarjali na vprašanja glede servisov, kvalitete in uporabnosti, atraktivnosti ter stroškov vzdrževanja. Skupno je na lestvici 106 različnih modelov, poroča nemški Autoblog,

Japonci premagali nemce

Glede ocenjevanja posameznih avtomobilskih znamk je moralo določenega proizvajalca oceniti najmanj 100 voznikov. Izmed 25 znamk so se nemške sicer uvrščale visoko na lestvici, eno ime je celo poseglo po tretjem mestu, a najvišji mesti sta vendarle šle v roki "tujcem". Vozniki so največ zadovoljstva izkazali z znamko Volvo, sledi Toyota. Slednja ima tudi sicer med posameznimi kategorijami kar tri zmagovalce, medtem ko je volvo V70 prepričal v prestižni premium kategoriji.

Lestvica najboljših enajstih znamk po JD Power 2013 VOSS:

1. Volvo
2. Toyota
3. Mercedes-Benz
4. Mazda
5. Mistubishi
6. Honda
7. Škoda
8. Volkswagen
9. Audi
10. Nissan
11. BMW

Komentarjev 2
  • spenjac 10:55 02.julij 2013.

    svoja izkustva? ne izkušnje? Slovenština ni moja kruha...

  • JellyFish 09:47 02.julij 2013.

    Zanimiva je ta lestvica, prvič da je realna.:)