Avto
14 ogledov

Presenetljivi razplet pokopa limuzine

Chiquinho Scarpa
1/3
Osebni arhiv
Chiquinho Scarpa je eden izmed najbogatejših Brazilcev. Ker ima tako rad luksuz, je v slogu faraonov sklenil pokopati bentleyja, da se bo z njim lahko vozil tudi v onstranstvu. No, resnični namen je bil malce drugačen, saj je želel ljudi prisiliti k premisleku o svojih telesih.

Scarpa se rad pojavlja v brazilskih medijih, pa naj gre za resne časnike zaradi svojih političnih debat ali rumeni tisk, ki ga polnijo spori z njegovimi nekdanjimi ženami. Pred leti je po operaciji, s katero so mu zdravniki zmanjšali želodec, več kot dva meseca preživel v komi. Pri svoji višini 1,7 metra je namreč tehtal 120 kilogramov.

Zadnje dni pa je postal znan tudi onkraj brazilskih meja z noro zamislijo, da bo pokopal bentley continental flying spura in si s tem zagotovil udobno vožnjo tudi po smrti. Kot je zatrjeval, se je tega domislil, ko je gledal oddajo o pokopu faraonov. In res je začel medijsko široko podprto akcijo. V dragi obleki je pred objektivi fotoaparatov sedel na rovokopaču in začel na vrtu svoje vile kopati veliko luknjo za kar 5,3 metra dolg avtomobil. Pri tem se ni oziral na opozorila, da bo nekonzervirana limuzina pod zemljo težko zdržala že komaj nekaj let, kaj šele celo večnost.

Pravi absurd so pokopani zdravi organi

Na svojem množično obiskanem profilu na Facebooku je napovedal, da bo avtomobila pokopal v petek, 20. septembra. Ob uri "pogreba" je Scarpa razkril pravi namen. "Nisem pokopal avtomobila. Vsi, ki so slišali za mojo napoved, so govorili, kakšen absurd bi bil to. Ampak pravi absurd je, da ljudje pokopljejo svoje organe, s katerimi bi lahko rešili toliko življenj. Nič ni vrednejšega kot to. Postanite darovalec, povejte svoji družini," je Scarpa zapisal ob začetku brazilskega tedna darovanja organov in se iz bogatega tepca na medmrežju v trenutku prelevil v dobrosrčneža.

Komentarjev 2
  • modrec 19:22 23.september 2013.

    Zero to hero.

  • Mr.Bean 13:12 23.september 2013.

    dobra ideja...