Avto
11 ogledov

Presneto hitri "črnuh"

Mercedes-benz SLS AMG black series
1/15
Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benzov SLS AMG black series je za tiste, ki nimajo nikoli dovolj. Atmosferska moč 464 kilovatov je združena z lahko, a markantno dvosedovo podobo.

Gre za peti model iz Mercedes-Benzove serije "black series", ki pomeni vrh zvezdarskih športnih užtkov.

SLS AMG black series ima še vedno 6,3-litrski V8 atmosferski motor, ki pa so mu dovolili, da se zavrti še hitreje. Najvišji vrtljaji so tako s 7.200 povišani na 8.000, spremenjena je odmična gred, še nekaj modifikacij pa omogoča najvišjo moč 464 kilovatov (original 420 kilovatov) oziroma 631 konjskih sil in 635 Nm navora. To je sicer manj od električne različice tega superšportnika, saj ima SLS AMG electric drive na voljo kar 552 kilovatov in 1.000 Nm navora.

Pospešek od 0 do 100 km/h je vseeno hitrih 3,6 sekunde, najvišja hitrost pa 315 km/h. Hkrati se "črnuh" kiti z obilico karbonskih dodatkov, ki mu meddrugim konkretno sklatijo maso na 1.550 kilogramov oziroma 70 kilogramov manj od predhodnika. Precej zaslug pri tem ima tudi titanov izpušni sistem, katerega značilnost je po obljubah iz AMG tudi še posebej gromki zvok. Tu so še novi elektronsko nadzirani zadnji diferencial, keramične zavore, dvosklopčni sedemstopenjski menjalnik ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.