Avto
17 ogledov

Prihaja BMW X2

BMW EPA
BMW namerava v dveh letih na trg poslati model suva X2, kažejo očitno dokaj trdni viri iz tovarne. Tudi smart ima svoje načrte s povišanim podvozjem.

Kot poroča vedno dobro obveščeni Autocar, bodo Bavarci v prihodnjih tednih pričeli s prvimi testi prototipa, na podlagi katerega bo čez dve leti sledil serijski model X2. Petvratni si bo številne elemente sposodil iz kupejevsko oblikovanih križancev X4 in X6, njegov glavni tekmec pa bo land rover evoque. 

Še ena posebnost bo sam pogon, saj bo postavljen na UKL 1 platformo, ki jo ima serija 2 active tourer in si jo bo delil tudi druga generacija X1. Povedano drugače, X2 bo primarno na prednji kolesi gnan avtomobil. 

Uradni tiskovni predstavnik BMW-ja seveda trditev ni bil pripravljen uradno komentirati, koncept pa lahko vseeno pričakujemo že prihodnje leto v Ženevi, piše Automotive News. 

Britanski Autocar je sicer že pred dnevi poročal tudi, da o novem modelu v svoji ponudbi intenzivno razmišljajo pri Smartu. Sodil naj bi v razred tako vročih križancev oziroma suvov, zelo logična pa se sliši tudi možnost, da bodo ob tem znova sodelovali z Renaultom. A ideja je od uresničitve stran še vsak dve leti in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.