Avto
35 ogledov

Prihaja kraljevski leon

Seat leon cupra
1/7
Seat
V Ženevo se bo Seat pripeljal hrupno, saj bo tam predstavil svoj najmočnejši serijski model doslej - leona cupro.

Leon cupra nove generacije bo na voljo tako kot petvratnik kot tudi kot trivratni cupra SC in to v dveh različicah moči sicer dvolitrskvega turbobencinarja.

Prva različica moči bo nudila 195 kW (265 KM) moči, druga pa 206 kW (280 KM), s tem pa bo leon cupra precej presegel moč klasičnega golfa GTI (162 kW/220 in 169 kW/230 KM). Tako ga bo lahko pokosil šele golf R, ki razpolaga z 221 kilovati (300 KM) moči. R je v pospeševanju hitrejši za pol sekunde od cupre.

A tehtnica se znova precej prevesi v prid cupre pri ceni, saj naj bi po pisanju Car magazina stal približno enako kot GTI, čeprav je precej močnejši in ponuja tudi nekaj ekskluzivnih dodatkov!

Že zunaj se bo leon cupra precej ločil od civilnih leonov po napihnjenih odbijačih in blatnikih, najmanj 18-palčnih platiščih, učinkovitejših zavorah in podobnih dirkaških dodatkih. Med drugim bodo serijski polni LED žarometi.

Znotraj bodo sedeži bodo odeti v alkantaro, seveda ne bo manjkalo različnih "dirkaških" elementov v obliki poudarjenih šivov, ploščic z napisi itd.

Med različicama cupra bo sicer od zunaj mogoče ločevati tako, da ima cupra 280 črno lakirana ohišja ogledal in napis cupra na zavornih čeljustih. Menjalnika sta na voljo ročni ali DSG.

Da bo vsa moč učinkovito prehajala na prednji par koles, bodo med drugim skrbeli elektro-hidravlična zapora diferenciala, progresivni volan in serijsko prilagodljivo podvozje. 

Močnejši izmed dvojcev do prve stotice potegne v 5,7 sekunde, hitrost je omejena na 250 km/h. Šibkejši cupra je počasnejši le za nekaj desetink in km/h.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.