Avto
36 ogledov

Prihaja novi C4 picasso

Citroën technospace koncept
1/3
Citroën
Citroën je objavil uradne fotografije koncepta Technospace, ki napoveduje skorajšnjo novo generacijo enoprostorca C4 picasso.

Kar se je za Citroën pred leti z nenavadnim imenom začelo kot prvi pravi poskus v enoprostorskih vodah, se je že z izvorno xsaro picasso prelevilo v velikanski uspeh. Druga generacija picassoja, ki je del imena povzela po C4, se je prodajala že v dveh velikostnih različicah, skupaj s C3 picassojem pa je tovarna od leta 1999 prodala kar tri milijone vozil.

Technospace koncept napoveduje način, kako naj bi C4 picasso in grand C4 picasso znova stopila v korak z najboljšimi. Ko bo vozilo konec leta v serijski proizvodnji, bo prvo, ki bo izdelano na novi PSA-jevi modularni osnovi, hkrati pa zaradi lahke gradnje obljublja emisije od 98 gramov CO2/km dalje, kar je bilo za ta velikostni razred še nekaj let nazaj težko predstavljivo.

Koncept je dolg 4,43 metra, v primerjavi s sedanjo C4 picasso pa ima daljšo medosno razdaljo in krajša previsa. Da bo notranjost res prostorna, napoveduje podatek o 537-litrskem prtljažniku. Med drugim ima koncept vmesnik, ki ga "potniki" upravljajo izključno na dotik, dodan je 12-palčni zaslon visoke ločljivosti.

Vse o predhodniku C4 picassoja bo znanega v Ženevi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.