Avto
17 ogledov

Prihaja petvratni cruze

1/3
Žurnal24 main
Uspešni Chevroletov model cruze bo v Ženevi dobil novo različico hatchback s petimi vrati. Kasneje naj bi se jima pridružila še karavanska različica.

Serijski petvratni cruze bo premierno predstavljen na 81. avtosalonu v Ženevi. Konceptni model je bil razkrit jeseni lani v Parizu, pri Chevroletu pa pričakujejo, da ga bodo sprejeli enako dobro kot limuzinsko različico, ki je v času od predstavitve leta 2009 prejela številna priznanja.

Z nizko strešno linijo kupeja ter kratkim nosom in zadkom ima petvratni cruze enako, na prvi pogled prepoznavno dinamično držo, kakršna je značilna za štirivratno limuzino. Sloka oblika karoserije je učinkovita na cesti, saj je izdelana z novim integriranim sistemom ogrodja in karoserije (body-frame integral system – BFI), ki ga dopolnjuje natančna nastavitev sestavnih delov podvozja. Sistem BFI zagotavlja stabilnost in zanesljivost pri vožnji. Prostornina prtljažnega prostora petvratnega cruza je 400 litrov, zadnji sedeži pa so deljivi v razmerju 60/40.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.