Avto
11515 ogledov

Prihaja prestižni električar s 600 km

Polestar 3 Polestar
Polestar je pokazal prvo fotografijo novega suv modela.

Mlado skupno podjetje švedskega Volva in kitajskega Geelyja nadaljuje s širjenjem palete. Oktobra se bo zdajšnjemu modelu polestar 2 pridružil še suv polestar 3. Zdaj so v podjetju pokazali prvo fotografijo petsedežnega suva, niso pa dodali nobenih podatkov o zmogljivostih. 

So pa že v preteklosti namignili, da bo imela trojka doseg z enim polnjenjem vse do 600 kilometrov in štirikolesni pogon z dvema elektromotorjema, poroča Automobilwoche. 

Polestar 3 bo ključni avto, s katerim želi znamka narediti preboj in se postaviti ob bok trenutno glavnim protagonistom na trgu električnih avtov.

Polestar 2 električni avto Odkrito o emisijah Avto Znamka napovedala prvi okoljsko nevtralen avto

Polestar 3 bo znanilec prihodnosti tudi s številnimi tehničnimi rešitvami, Nvidia strojno opremo in Luminarjevimi LiDAR senzorji, ki mu bodo v določenih razmerah omogočali avtonomno vožnjo. Verjetno je v ozadju stopnja 3 avtonomne vožnje, ko avto po avtocesti lahko pelje sam, vozniku pa ni treba imeti rok na volanu. 

Polestar je ena prvih znamk električnih avtov, ki se je zavezala k aktivnemu iskanju načinov za zmanjšanje ogljičnega odtisa že v fazi proizvodnje, ob tem pa se močno oprla na tehnologijo veriženja blokov.

Vsako leto bodo predstavili nov model, hkrati pa širili prodajo po Evropi. V Sloveniji znamka uradno še ni prisotna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.