Avto
6451 ogledov

Prihajajo merilniki hitrosti za prehitre kolesarje

Kolesarjenje Profimedia
Boj proti prehitrim kolesarjem na kolesarskih stezah.

V Flandriji, severni polovici Belgije, bodo spomladi začeli z novim načinom spodbujanja k varnejšemu kolesarjenju. Tudi na kolesarskih poteh bodo uvedli avtomatizirane merilnike hitrosti in bolj striktno nadzirali hitrost uporabnikov. Takšno odločitev je sprejela regionalna vlada, njen namen pa je izboljšati prometno varnost na kolesarskih poteh. Nanje lahko pod določenimi pogoji zapeljejo tudi avtomobili in druga motorizirana vozila, a za vse velja omejitev 30 kilometrov na uro. 

Kolesarjenje | Avtor: Profimedia Profimedia

Policisti so že doslej merili hitrost kolesarjem in drugim vozilom na kolesarskih poteh, a le na klasičen način. Patrulje so uporabljale ročne merilnike, ob zaznavi prekrška pa kršitelja ustavile in oglobile. S pomočjo avtomatiziranih merilnikov in tudi merjenja povprečne hitrosti pa želijo po mestih v Flandriji razbremeniti policiste in redarje ter napraviti velik korak naprej k spoštovanju omejitev, poroča Brussels Times. 

Kako natančno po potekalo prepoznavanje kršiteljev, pa ni povsem jasno, saj tudi v Belgiji klasična kolesa niso opremljena z registrskimi tablicami. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • jernej40 11:20 22.december 2023.

    Demolition man is coming.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:25 22.december 2023.

    Bo treba na novo zaposliti 2000 redarjev za kolesarje,še najbolj pa bi blo,da dajo za vsakega državljana enega redarja,ki potuje z njim,in ga kaznuje takoj na licu mesta.To je že čist prf...

  • kapibara1 09:16 22.december 2023.

    Kdaj bodo začeli nadzirati zblojene pešce, ki bulijo v mobitel in nekontrolirano korakajo vsepovsod ? ... kolesarskih stezah, avto cestišču...