Avto
12 ogledov

Prihodnji discovery za neznane poti

Land rover discovery vision
1/13
Land Rover
Land Rover na newyorškem avtosalonu predstavlja vizijo nove generacije družine discovery, ki na ceste prinaša veliko futurizma – a ne le v obliki.

Koncepti Land Roverja so se v preteklosti izkazali kot dokaj realen prikaz serijskega modela, zato bo novi discovery verjetno zelo blizu prikazanemu konceptu. 

Koncept vision deluje po eni strani dokaj futuristično, a je hkrati vidnih veliko povezav z večjim bratom range roverjem sportom, družinske vezi pa so močne tudi z manjšim evoquom. 

Bilo bi sicer presenečenje, če bi imel tudi serijski model "samomorilska" vrata brez B-stebrička. Po pričakovanjih je notranjost koncepta izraz visokega sloga oblikovanja in razkošja. Britanci poudarjajo notranjo modularnost, saj je mogoče konfiguracijo sedežev iz 2+3+2 preprosto spreminjati po želji, tako da na koncu ostanejo pokonci le še štirje sedeži. 

Na osrednji konzoli kraljuje velik digitalni zaslon, med drugim pa avto prinaša nekaj res fantastičnih tehnologij. Tako lahko voznik avto pri zelo majhni hitrosti upravlja tudi, če sam sploh ne sedi za volanom, kar naj bi prišlo prav pri priklapljanju prikolice ali na zahtevnem off-road terenu. Avto ima kot eden izmed prvih v industriji (le še BMW in Audi) laserske luči, ki zelo povečajo domet vidljivosti.

Še en tehnični sladkorček pa je "transparentni" pokrov motorja. Prek kamer na prednjem delu in pod vozilom se namreč vozniku na steklo pred njim projicira slika, tako da vse skupaj deluje, kot da motornega pokrova sploh ni. Tudi ta funkcija naj bi prišla prav pri zahtevnem kolovratenju zunaj cest. 

Le glede pogona so Britanci zdaj še zelo skrivnostni. 

 

Komentarjev 1