Avto
5537 ogledov

Primerjali smo 9 športnih terencev

PRIMA test 9 športnih terencev Gašper Pirman/Siol.net
Hyundai tucson, kia sportage, VW tiguan, renault kadjar, peugeot 3008, opel grandland X, seat ateca, toyota CH-R in nissan qashqai. Kateri je najboljši?

Na novem PRIMA testu, ki ga na zurnal24.si prirejamo skupaj s še sedmimi slovenskimi avtomobilističnimi uredništvi (Dnevnik, Volan, Siol.net, Finance, Avtomobilizem.com, Komotar minuta in Avto Fokus), smo ugotavljali, kateri suv/križanec kompaktnega razreda je najboljši?

Veliki primerjalni test križancev Veliki primerjalni test Avto Škoda yeti zmagovalec velikega primerjalnega testa malih križancev

Kaj je PRIMA test? To so primerjalni testi vozil istega avtomobilskega segmenta, ki so prilagojeni slovenskemu kupcu. Testi so podrobni, saj po dolgem in po čez premerimo vse avtomobile, na testnem krogu izmerimo porabo, preverimo ceno brez popustov ali raznoraznih financiranj, pretipamo materiale, preverimo delovanje modernih večpredstavnostnih sistemov. Vedno na poligonu preverimo tudi dinamično plat avtomobilov, zavore, obnašanja vozila pri zdrsu, preverimo pa tudi delovanje sistemov za samodejno zaviranje v sili. Naj namignemo, vsi se pred oviro niso zaustavili.

PRIMA izbor najboljše limuzine Slovenski dokazi Avto Mercedes-benz C je PRIMA limuzina srednjega razreda

Rezultate bomo razkrili 9. decembra. 

Seat Leon ZMAGOVALEC PRIMERJALNEGA TESTA Avto Seat leon, zmagovalec našega primerjalnega testa po novem z več vsebine
Komentarjev 5
  • Rdečivrag 11:47 06.december 2017.

    To pa bo zanimiva primerjava. Je pa že zdaj jasno, da sta glede garancije še vedno daleč pred vsemi Hyundai s 5-letno in Kia s 7-letno garancijo...Tega še vedno nima nihče drug, kar šteje, če ne maraš nepredvidenih stroškov, ki ...prikaži več ti spraznijo čez noč denarnico.

  • evelux 15:41 02.december 2017.

    Stelvio pa res ne spada med ta jajca .....Stelvio je že prestiž

  • Bosti1986 16:02 01.december 2017.

    pa Ford Kugo?