Avto
11 ogledov

Prius bo dobil štirikolesni pogon

Toyota prius Žurnal24 main
Naslednja generacija najbolj prepoznavnega hibrida toyote prius bo imela pogon na vsa štiri kolesa, v tovarni pa obljubljajo povprečno porabo nižjo od 2,6 litra na 100 prevoženih kilometrov.

Prius bo na voljo tudi kot plug-in (priključni) hibrid, dobil pa bo kopico novih inovativnih tehnologij. Nova C platforma bo pripomogla, da bo za 70 kilogramov lažji od aktualnega modela, aktualni 1,8-litrski model pa bo zamenjal manjši pogonski agregat, ki bo razvil več moči, a tudi 25 odstotkov manj emisij CO2 (70 g/km).

Tako hibrid kot plug-in hibrid bosta dobila štirikolesni pogon, pri čemer bo zadnji kolesi poganjal elektormotor v sklopu e-4WD sistema, ki bo deloval pri hitrostih do 60 km-h.

Pri četrti generaciji bo temeljito spremenjen tudi dizajn, ki bo veliko bolj dinamičen. Motorni pokrov bo kar 90 milimetrov nižji. Nič več ne bo prepoznaven po klinasti obliki, A stebriček bodo premaknili nazaj. Med aduti bo prostoren prtljažnik, ki naj bi meril 500 litrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.