Avto
20 ogledov

Privlačni karavan V60 že pri nas

1/40
Žurnal24 main
Najbolj dinamični volvo do zdaj, karavanski V60, je prispel v Slovenijo. V prihodnjem letu naj bi ga imelo 70 slovenskih voznikov. Cene se začnejo pri 30.690 evrih.

O novem Volvovem karavanu V60 smo obširno pisali že, ko smo se udeležili mednarodne novinarske predstavitve, novost pa predstavljajo cene za slovensko tržišče. Vsi motorji zadovoljujejo Euro5 norme, za najcenejši V60 z 1,6-litrskim bencinskim motorjem (110 kW/150 KM) in opremo base je treba odšteti 30.690 evrov. Ni poceni, vendar pa je že osnovna oprema bogato založena z varnostnimi sistemi, po katerih je švedski proizvajalec znan po vsem svetu.

VSE O VOLVU V60 SI PREBERITE TUKAJ. BILI SMO NA MEDNARODNI PREDSTAVITVI.

Tako pri opremi base med drugim dobite sisteme DSTC (dinamični sistem stabilnosti in oprijema), EBA (zavorna asistenca), EBL (zavorne luči v sili, električni pomik stekel spredaj in zadaj z vklopom utripanja smernikov), IDIS (inteligentni informacijski sistem za voznika), v vseh modelih pa je standarden tudi sistem City Safety, ki samodejno zavira, če se voznik ne odzove dovolj hitro, ko se vozilo spredaj začne počasi ustavljati oziroma se ustavi. Sistem deluje pri hitrostih do 30 km/h.

Od ostalih tehnologij s področja varnosti so na voljo še:

Driver Alert Control – unikatna tehnologija, ki opozarja utrujene ali nepozorne voznike. Ta funkcija nadzira premikanje avtomobila med črtami na cesti in opozori voznika, če se njegov vzorec vožnje spreminja na naključen ali nekontroliran način.

Lane Departure Warning opozori voznika, če se avtomobil pelje čez črte na cesti brez vključenih smerokazov.

Blind Spot Information System pomaga zaznati vozila, ki so na slepih točkah na obeh straneh vozila.

Active Xenon Lights so sprednje luči, ki sledijo robu cestišča. Zagotavljajo najboljšo možno osvetlitev pri vožnji v temi po ovinkastih cestah.



Velika izbira motorjev
Najmočnejši bencinski agregat je T6 AWD. Dvolitrski šestvaljnik s pogonom na vsa štiri kolesa premore 224 kW/304 KM, zanj pa je treba odšteti najmanj 49.290 evrov (oprema kinetic) in največ 55.593 evrov (summum). Osnovni dizelski agregat je dvolitrski petvaljnik (120 kW/163 KM), katerega cene se začnejo pri 32.390 evrih, za najdražji D5 AWD, 2,4-litrski petvaljnik (151 kW/205 KM), boste odšteli 41.704 evrov (oprema base), z najbolj založeno opremo summum pa 48.723 evrov.

Že zdaj je mogoče naročiti športni paket opreme R-design, vendar pa bodo vozila na voljo šele prihodnje leto. Prodajni cilji za prihodnje leto znašajo 70 prodanih modelov volva V60.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.