Avto
2742 ogledov

Prodaja novih dizelskih avtomobilov v Nemčiji strmoglavila

Emisije EPA
Strah po odločitvi sodišča je bil bil upravičen.

Po tem, ko je nemško sodišče potrdilo razsodbo lokalnih sodišč v Stuttgartu in Düsseldorfu o možnosti uvedbe prepovedi vožnje določenim dizelskim vozilom po središču mesta, je bilo za pričakovati, da se bo prodaja dizelskih avtomobilov zmanjšala. S prepovedjo naj bi zmanjšali koncentracijo dušikovih oksidov v zraku. Takšnega padca vseeno ni pričakoval nihče, še posebej zato, ker se vlada nemške kanclerke Angele Merkel trudi tovrstne prepovedi odvrniti. Kupci so za zdaj previdni.

TZ moje mesto 05.11.07 severna ljubljanska obvoznica, avtomobili, promet, cesta, Tega so se bali Avto Potrdili usodo dizelskih avtomobilov

Prodaja dizelskih avtomobilov se je v Nemčiji namreč zmanjšala kar za 25 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem pred letom dni. Dizelski trg vozil je velik le še 31,4 odstotka skupnega trga novih avtomobilov v Nemčiji. Hkrati se je delež novih bencinskih avtomobilov povečal za devet odstotkov in je zdaj na 64 odstotkih celotnega trga.

booster Zagonski kabli Avto Zagonski kabli za bencinskega clia niso primerni tudi za dizelski SUV

Prodaja še navzdol

Avtomobilski analitiki predvidevajo, da bo v prihodnje delež dizlov le še manjši. Pri agenciji EY verjamejo, da, če se bo trend nadaljeval, bo v Nemčiji zgolj vsak četrti prodani novi avtomobil dizelski. 

Prodajni salon Avto V Sloveniji strm padec v prodaji dizelskih avtomobilov

V Nemčiji so marca letos prvič registrirali 347.433 novih vozil ali 3,4-odstotka manj kot pred 12 meseci. Kljub temu je v prvih treh mesecih leta prodaja avtomobilov porasla za štiri odstotke.

Žurnalova delavnica s Toyotinimi hibridnimi vozili Dizelska afera Avto Znamka, ki je največ pridobila po dizelski aferi

Največji svetovni proizvajalec Volkswagen, ki se je leta 2015 zapletel v afero dieselgate zaradi goljufanja na okoljskih testih dizelskih vozil, je v prvem četrtletju na domačem trgu prodajo povečal za 7,2 odstotka.

Komentarjev 5
  • milan63 14:32 10.april 2018.

    dones ni noben več dizl paradni kon zakon je hobrid

  • Matjaz Rogel 13:56 09.april 2018.

    če imajo -dvotarifni števec..pol ja ... ;)

  • maresem 08:39 09.april 2018.

    Dizel bo vedno ostal paradni konj - zakon.